

ПРОДУКТИ
1/2 пакет -точени кори
1кг -спанак
300гр-сирене или извара
4бр-яйца
250гр- масло


ТАКА СЕ ПРАВИ
Спанака се измива и нарязва, прибавят се яйцата и сиренето.
Сместа се разбърква.
Слагат се кори /не по малко от две на дъното/ в обилно намаслена тава , така че да е по голяма от дъното на тавата.
Изсипва се сместа като разпределяме равномерно и се загръщат краищата стърчащи от тавата , слагат се отгоре два пласта кори като капаче.
Голеника се залива обилно с масло.
Пече на печка или във фурната но само долният реотан да е включен.
След като се опече от едната страна се прехвърля в друга тава пак обилно намазана с масло за да се опече и от другата.След изваждането и от фурната се завива с кърпа за да се задуши.

ТОВА Е НЕЩОТО КОЕТО В ДЕТСКИТЕ СИ ГОДИНИ ОБОЖАВАХ КОГАТО БАБА МИ ГО ПРАВЕШЕ.

Няма коментари:
Публикуване на коментар