Последователи

четвъртък, 29 август 2013 г.

Пиле в буркан



Рецептата от Веси Казакова Сладко и Солено така ми хареса пък и простичко ,тъпчеш бурканите хвърляш във фурната и забравяш.



Та ето я в прав текст рецептата

Продукти:
1 пиле(бройлер) около 1,2кг или различни части пилешко(бутчета,крилца,гърди)
2 буркана тип Омния
няколко зърна черен пипер
3-4 иглички розмарин
сол
алуминиево фолио

Пилето се нарязва на порции,осолява се и се нарежда в бурканите.
Най-отгоре се пускат 2-3 зрънца чер пипер и много малко розмарин.
Може да използвате подправки по свой вкус.
От алуминиевото фолио,сгънато на две се оформят капачки и се притискат добре по гърлото на бурканите.
Това са "полуфабрикатите":
Бурканите се поставят в студена фурна,в тавичка или направо на решетката и се пекат на 200С точно 1 час от включването(ако фурната загрява по-бавно - 1час и 10мин.)
Оставят се да се охладят леко и пилето е готово.
Може да се охладят напълно,тогава се желира и се съхраняват в хладилник.
Студеното месо е много вкусно на сандвичи или в салати.

Извинете ме за лошите снимки но снимах вечерта.




Сега пък се чудя че това е толкова вкусно месо като онези в бурканите с домашните пилета.Ще опитам следващият път когато изкарам бурканите веднага още топли да затворя с капачка да видим какво ще се получи и дали ще трае повече време.

14 коментара:

  1. Ама ,че си го написала ,аморе ....тъпчеш и хвърляш :) ...а после пък лапаш - добавям аз :) ! То наистина изглежда като едновремешните буркани с месо ! Бяха много вкусни ! А ти ако затваряш топли буркани внимавай като натискаш капачката , че се чупят лесно !
    Целувки ,мила :*!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ми то те тъпче буркана аморе :)))))) хвърляш във фурната защото го забравяш само се прави :) По хубав е вкуса от едно времешните буркани да знаеш!
      За капачката ще внимавам, но кога ще е не знам ,че много работа имам по 12ч. работя тези дни и няма време за нищо.
      ЦЕЛУВКИ И ОТ МЕН МИЛИЧКА!

      Изтриване
  2. И аз правих :) Издържат в хладилника доста дълго. Даже веднъж ги правих с капачки, ама неуспешен опит беше :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. КАТЕ КАКВО СТАНА ТА Е НЕУСПЕШЕН ОПИТА ТИ С КАПАЧКАТА?

      Изтриване
  3. Откога му се каня на това пиле, Здравче, и при Весето все го заглеждам и не се престрашавам...обаче скоро ще опитам, сигурно е много вкусно...никаква течност ли не се налива?
    Хубав уикенд, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. МАРИЕТКА, направи го много вкусно наистина ....и не се слага течност никаква но си пуска едно бульонче от пилето и като се желира като изстине страхотно ,вкусотия голяма!
      Прегръдки!

      Изтриване
  4. страхотна идея,мисля скоро да я пробвам! Благодаря много :)

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятно, изглежда вкусно. Искам да попитам дали става с домашно месо, имам в предвид, че е по-жилаво и трябва повече време за варене например, в сравнение с бройлерите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Става със домашно ...Вие и ако искате го печете повечко време за да сте сигурно.
      Аз мисля ,че и за това време ще си стане супер но опитайте .

      Изтриване
  6. Страхотна рецепта! Благодаря! Получи се невероятна вкусотия.
    Ужасно ме човърка идеята вместо с фолио да затворя бурканите с капачките. Така соковете на пилето няма да се изпарят при печенето. Моля, ако някой е пробвал да сподели какъв е резултата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма начин с капачките да се получи защото капачката има гумички които ще се залепят за буркана и ще заносиш материала ,или ще бомбира във фурната...по нагоре в коментарите има неуспешен опит.

      Изтриване
  7. Размечтах се. Сетих се за бурканите със желирано месо от едно време.
    Някой пробвал ли е този метод със свинско? телешко?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Storm Става със всякакво месо само ,че за телешкото се увеличава времето на печене.
      Успех!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...