![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEif3MtZnNuHH2jdux20BcdULWoJTYN0RuPRQxP1cI9J2dOSac94gVsQXQfrKGFbkewQzvw-Q2U4QvhWueFdS_RxQZ1_pSWY8vP9XYNQImDPKmEknD-MFOaNeHgZ8l6pbII1wm4SUWIKRBsi/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00618.jpg)
Рецептата от Веси Казакова Сладко и Солено така ми хареса пък и простичко ,тъпчеш бурканите хвърляш във фурната и забравяш.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEEC_DcnPWRIkvFhPDTj5mgOcx8YWzkWvoaaJvumd1LeRAGa_w9yhbQ56F_-naZqHWVVN9ENohfnZ5yOpaF8Z2Iz7-2qrpIYpenCb6KKENnzi2tHI8WPO2sK1W4kNKAgPoqWcWOb6_KJT4/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00622.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlqtSu6VQUDs7f0M3E5ffpA2T4TU90lp7aJBOZv8OtQKUW995T0nHnE8H9FHuxzTF_kl3NKk1KYbk3afgudBLzc3lTV7GPD8sZ3dLmBOC6ez08iNAhMF52vPVzeJ3704IMLxsKlKIBEDmH/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00624.jpg)
Та ето я в прав текст рецептата
Продукти:
1 пиле(бройлер) около 1,2кг или различни части пилешко(бутчета,крилца,гърди)
2 буркана тип Омния
няколко зърна черен пипер
3-4 иглички розмарин
сол
алуминиево фолио
Пилето се нарязва на порции,осолява се и се нарежда в бурканите.
Най-отгоре се пускат 2-3 зрънца чер пипер и много малко розмарин.
Може да използвате подправки по свой вкус.
От алуминиевото фолио,сгънато на две се оформят капачки и се притискат добре по гърлото на бурканите.
Това са "полуфабрикатите":
Бурканите се поставят в студена фурна,в тавичка или направо на решетката и се пекат на 200С точно 1 час от включването(ако фурната загрява по-бавно - 1час и 10мин.)
Оставят се да се охладят леко и пилето е готово.
Може да се охладят напълно,тогава се желира и се съхраняват в хладилник.
Студеното месо е много вкусно на сандвичи или в салати.
Извинете ме за лошите снимки но снимах вечерта.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz1SNS16B_GbV0DynjC5De0gpTHZBzkc3wPzhl7N_GFq5D8VH3naRDiAa2toJ3ua2VMrI_ZbwmuDg4rc8IeTFByNzgANM_J2yU4lUwBwShLy4uWEWh9tcstEsXukb4aqlnHtlILJyWgHdo/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00617.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3UFFtgp8n8UPH_AQpmGRGWFVkEdTERrsOj_RSJCaDOw8kqnJ4PLHytxknuprmVVdIFwvLlZAltbby4Aw9Kv9tQut7WEeg6rt6ejjyAfRPRGMKcRLI08O1a7_kBij-x6VoRDt16z49jcQv/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00625.jpg)
Сега пък се чудя че това е толкова вкусно месо като онези в бурканите с домашните пилета.Ще опитам следващият път когато изкарам бурканите веднага още топли да затворя с капачка да видим какво ще се получи и дали ще трае повече време.
Ама ,че си го написала ,аморе ....тъпчеш и хвърляш :) ...а после пък лапаш - добавям аз :) ! То наистина изглежда като едновремешните буркани с месо ! Бяха много вкусни ! А ти ако затваряш топли буркани внимавай като натискаш капачката , че се чупят лесно !
ОтговорИзтриванеЦелувки ,мила :*!
Ми то те тъпче буркана аморе :)))))) хвърляш във фурната защото го забравяш само се прави :) По хубав е вкуса от едно времешните буркани да знаеш!
ИзтриванеЗа капачката ще внимавам, но кога ще е не знам ,че много работа имам по 12ч. работя тези дни и няма време за нищо.
ЦЕЛУВКИ И ОТ МЕН МИЛИЧКА!
И аз правих :) Издържат в хладилника доста дълго. Даже веднъж ги правих с капачки, ама неуспешен опит беше :)))
ОтговорИзтриванеКАТЕ КАКВО СТАНА ТА Е НЕУСПЕШЕН ОПИТА ТИ С КАПАЧКАТА?
ИзтриванеОткога му се каня на това пиле, Здравче, и при Весето все го заглеждам и не се престрашавам...обаче скоро ще опитам, сигурно е много вкусно...никаква течност ли не се налива?
ОтговорИзтриванеХубав уикенд, мила!
МАРИЕТКА, направи го много вкусно наистина ....и не се слага течност никаква но си пуска едно бульонче от пилето и като се желира като изстине страхотно ,вкусотия голяма!
ИзтриванеПрегръдки!
страхотна идея,мисля скоро да я пробвам! Благодаря много :)
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за милия коментар!
ИзтриванеНевероятно, изглежда вкусно. Искам да попитам дали става с домашно месо, имам в предвид, че е по-жилаво и трябва повече време за варене например, в сравнение с бройлерите.
ОтговорИзтриванеСтава със домашно ...Вие и ако искате го печете повечко време за да сте сигурно.
ИзтриванеАз мисля ,че и за това време ще си стане супер но опитайте .
Страхотна рецепта! Благодаря! Получи се невероятна вкусотия.
ОтговорИзтриванеУжасно ме човърка идеята вместо с фолио да затворя бурканите с капачките. Така соковете на пилето няма да се изпарят при печенето. Моля, ако някой е пробвал да сподели какъв е резултата.
Няма начин с капачките да се получи защото капачката има гумички които ще се залепят за буркана и ще заносиш материала ,или ще бомбира във фурната...по нагоре в коментарите има неуспешен опит.
ИзтриванеРазмечтах се. Сетих се за бурканите със желирано месо от едно време.
ОтговорИзтриванеНякой пробвал ли е този метод със свинско? телешко?
Storm Става със всякакво месо само ,че за телешкото се увеличава времето на печене.
ИзтриванеУспех!
Приготвих тази прекрасна рецепта, но нямах буркан "Омния" и използвах такъв от кисели краставички, също и две бутчета, но долната част, нямаше място за повече.След час започнах да вадя бутчетата, а едното се беше захванало за стената на буркана, дръпхах и в ръката ми остана само кокала. Невероятно вкусно беше, Благодаря за прекрасната рецепта, лесна и може да се приготви и от най- големият лаик готвач. Ако някой е приготвял с друго месо, например телешко или свинско, да сподели времето за приготвяне!
ОтговорИзтриванеПробвах със свинско, но го пеках половин час повече. Вкусно!
ОтговорИзтриване☺️
Мяйка ми прави пиле в буркани и ги затваря с капачки, но ги вари около 2 часа. Така издържат на хладно в мазето цяла зима та дори и повече.
ОтговорИзтриванеМяйка ми прави пиле в буркани и ги затваря с капачки, но ги вари около 2 часа. Така издържат на хладно в мазето цяла зима та дори и повече.
ОтговорИзтриване