ПРОДУКТИ
пилешки шийки
масло за пържене
сол
чер пипер
червен пипер
ПРИГОТВЯНЕ
Измих добре шийките и сложих в тенджера с вода и сол да се сварят.
Оставих ги леко твърдички да не се разкапва месото.
Поръсих ги с чер пипер.
В тиган сложих маслото да се стопи и всяка шийка изпържих в него и сложих в подходяща чиния.
Преди да сервирам останалото масло в тигана леко затоплям и слагам в него червен пипер .
Поливам шийките и сервирам с гарнитура по избор. Всякаква гарнитура върви и салата и картофено пюре каквото се сетите.
А за мезе на ракийката или биричката са супер!
Много се тачат в къщи и като започнат да смучат тези шийки голяма тишина настава, защото всички са заети с оглозгването им.
И малко цветя от двора на наши близки в Стрелча!
Много обичам шийки и непременно ще ги пробвам по този начин! Изглеждат много вкусно, а цветята ти са разкошни, мила!
ОтговорИзтриванеМного любимо мезе,за което ме подсети мило,Зиче!Прекрасна си!
ОтговорИзтриванеШийки съм правила само на супа, но така никога не съм се сещала, а изглеждат много вкусно! Цветенцата са прелестни! Поздрави!
ОтговорИзтриване