Последователи

неделя, 26 януари 2014 г.

ВКУСЕН СЕЛСКИ ХЛЯБ



ПРОДУКТИ
1-яйце
1 суха-мая 7 гр. /или 20гр. жива/
200мл.-вада
200мл.-прясно мляко
1ч.л.-сол
1ч.л.-захар
около 800гр. -брашно





ПРИГОТВЯНЕ
Смесих сухите продукти .
После смесих мокрите продукти.
Смесих сухи и мокри продукти и омесих средно меко тесто ,което направих на топка като хубаво я набрашних с брашното да побелее.
Сложих топката в средата в тава 25см застлана с хартия за печене.
Завих с кърпа и пъхнах във фурната на 50 градуса да втасва за около 35-40 минути или докато удвои обема си.
Когато е втасало тестото махнах кърпата и увеличих фурната на 180 градуса.
Пекох до готовност.
Извадих хляба от тавата и сложих  на решетка да изстине!





Само не разбрах как така този хляб се раздели сам на такива равномерни   три  пукнатини???




18 коментара:

  1. Vrlo lepo umeseno.Nista lepse od domaceg hleba.Nisam dugo bila i drago mi je da blog izgleda mnogo lepse od poslednjemoje posete.Pozdrav

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дзоли, сърдечни благодарности за милите думи и за това ,че хареса хляба ми!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Царица си на хлябовете,Зиче...прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живеее ами то като почти всеки ден ,зимата меся и става рутина и се получава.
      Прегръдки и от мен миличка!

      Изтриване
  3. Изглежда много апетитен с тази коричка :)

    ОтговорИзтриване
  4. И с пукнатините си е разкошен Здравче :)
    Майстор на тестото си ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Беше много вкусен признавам :)
      Благодаря ти миличка!

      Изтриване
  5. Пухкав като облаче! С яйце и мляко няма как да не стане по-вкусен :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ЖАНИИИИИИИИИИИ........ толкова се радвам че се появи ......
      искрено ти се радвам и благодаря!

      Изтриване
    2. Е, най- накрая....имам малко повечко време. прегръдки!

      Изтриване
  6. Домашен хляб! Не може да не е вкусен!
    Прегръдки, Здравче!

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми хареса хлябът ти и ще го направя. Какво вадиш на решетка да изстине? Тавата с хляба или самия хляб? Предполагам, че въпросът ми ще ти бъде доста смешен, но наистина не знам :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обикновено се вади продукта ,пита погача тутманик хляб на решетка да изстива там защото в тавата ако изстива се овлажнява и ефекта на хрупкава коричка изчезва:)
      Дано вече да съм обяснила добре! :)

      Изтриване
    2. Благодаря! Правих, но изстиването се оказа най-малкият ми проблем. Почти не бухна и стана на камък. Ще се явявам на поправителен, защото съм се амбицирала. Ще пробвам с жива мая и по-малко брашно.
      Харесвам блога ти и единствения кулинарен в Блогловина ми. :-)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...