Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
събота, 4 януари 2014 г.
"ФАЛШИВ САЧ" в дълбок тиган на "ТЕФАЛ"
Напоследък все на фалшиви ястия ми иде да пробвам ,едно ,че като съм на работа цял ден все бързите неща гледам и си правя експерименти.
Получава се и ще се радвам ,ако помогна на работещите да се справят бързо и да хапват невероятни вкусни ястия макар и приготвени не по правилата.Впрочем аз не обичам правила.
Все се канех да купувам сач и все не остава ред за него.
Обаче сега имам страхотен дълбок тиган (подарък за Коледа ми е от дъщерята) та реших да пробвам, ще стане ли в него ястието както в сач.
Ми да ви кажа аз не открих такава разлика , стана невероятно ,вкусно .
Продуктите ще ви напиша само какво съм сложила, а вие количеството сами си определете от кое колко.
свинско месо
гъби
морков
2- 3- кромид лук
2 -чушки може и замразени
4- картофа
масло
вегета
чер пипер
соев сос
копър
малко чубрица
кашкавал за настъргване
Приготвяне
Всички продукти нарязах
1.Месото нарязано на късчета и гъбите също сложих в една купа
2. кромида на едри полумесеци + моркова на дълги ивици + чушките също на ивици всичко в една купа.
3. картофите на парчета в друга купа.
Започнах с месото и гъбите сложих ги в тигана с малко масло . Захлупих тигана с капака и оставих на тих огън да се задуши хубаво като бърках от време на време.
Преди да го извадя сложих една чаена лъжица вегета и соев сос .
Оставих още 5 мин . на котлона.
Извадих в купата отново и в тигана сложих зеленчуците пак с малко масло.
Тях също задуших до готовност,като накрая ръснах вегета и соево сосче.
Извадих и тях в купата в която бяха преди.
Дойде ред на картофките.
С повечко масалце в тигана под капак да се задушат и когато започнат да загарят от крайчетата са готови . Поръсих с чер пипер ,копър малко чубрица и обърках ,махнах от огъня и върнах в съда в който бяха преди.
Месото върнах в тигана ,след него зеленчуците, след тях картофите и леко стръсках тигана.
Захлупих и оставих така за около 4-5 мин да врат на тих огън.
Преди да махна от котлона настъргах обилно с кашкавал.
Поднесох направо с тигана и всеки си сервираше от него.
Горещо препоръчвам стана много хубаво и без сач.
Тъй че сега се двоумя дали изобщо да си купувам такъв!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Зиче, след работа всички бързаме и гледаме пък и да ни е вкусно. Затова с благодарност за споделената рецепта, си записвам стъпките;)
ОтговорИзтриванеЗа много години! Здраве и усмивки!
Мъхче, така е, и аз все се придържам към това ястия простички бързи и вкусни!
ИзтриванеБлагодаря ,че се отби мила!
Прегръщам те!
Разкошен и никак не ми се струва фалшив:) Аз имам сач и ще пробвам в него:)
ОтговорИзтриванеЕЕЕЕ моят е фаршив заради сача ,а при теб ще е асъл ,асъл сач :))))
ИзтриванеЗиче, чудесно е! И какво по-хубаво от това да ни е вкусно. :)
ОтговорИзтриванеЧестита нова година, желая ти да си здрава и с повечко свободно време за теб. :)
Поздрави най-сърдечни!
Гери, БЛАГОДАРЯ мила да ти се връщат поздравленията ти!
ИзтриванеЗа свободно време вече няма почти през седмицата ,защото работя на 4 места и се прибирам късно вечер ,та почти не мога да съчетая работа с блог ,готвене ,а и да мога да обиколя любимите си блогове и да коментирам. Тъжно ми е, но такъв е живота ,без работа не може!
Прегръдки!
Не ми трябва сач-изглежда ми плитък и при бъркане продуктите ще излизат...И аз като лисицата и киселото грозде.Ама си имам дълбок тиган и ще пробвам с него-няма начин да не се получи,щом го предлагаш ти!
ОтговорИзтриванеХубава вечер,миличка-прегръщам те!
Живе, това е решението пробвай и ще видиш че разлика няма.
ИзтриванеПрегръдки!
За много години,Аморе! Живи и здрави цялото семейство! Много вкусно си сготвила, Зиче! Направо нападам тигана:)....аз имам сач,но много рядко го използвам,ама не щото не ни харесва, ама щото ми се вижда трудоемко да готвя в него ....все го вардя и се въртя около него, на газта загаря бързо ако не бъркаш ...абе май по-добре в тигана:)!
ОтговорИзтриванеЧао, аморе и хубава вечер ти желая!
Голяма прегръдка!
Аморе много пъти съм се канила да взема сач но все нещо друго си взема което повече работа ще ми върши и за това реших да пробвам така и се получи без да има разлика. Опитай Роби ще го хареса.
ИзтриванеСилни прегръдки от мен!
Въпроса е да е вкусно, а дали в сач или тефлонов тиган, все тая!
ОтговорИзтриванеЗдравче, успешна неделя!
Тиле много беше вкусно гаранция давам ,защото се омете всичко и питаха за още:)
ИзтриванеТова ястие изглежда много вкусно!!! Страхотно приготвено, направо да си оближеш пръстите! Прекрасна неделя, Зиче!
ОтговорИзтриванеКатенце, СТАНА И ЩЕ СИ ГО ПРАВЯ В НАЙ РАЗЛИЧНИ ВАРИАНТИ , тъй че съм доволна.
ОтговорИзтриванеПрегръщам те!