Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 12 януари 2014 г.

Арабска сиропирана баница*****





Видях я във ФБ в една кулинарна група ( източник Yurfet Saban ) и реших да я направя и аз .

Вкуса е като на Айле сладкиша
който съм правила само че тука корите са повече.
На нас много ни хареса ,опитайте и вие!






продукти за плънката
4 бр.-яйца
250 гр -захар
150мл. -олио
1 -ванилия
1 пак.-бакпулвер
2 -3 с.л.-брашно тип 500

продукти за баницата
1 пак.кори за баница- 400гр.
рецептата е с малка кутия маргарин
но аз сложих:
100гр.- масло
100мл.-  олио

продукти за сиропа
1 бр.-лимон
4 ч.ч.-вода
4 ч.ч.-захар


Приготвяне на плънката:
Четирите яйца се разбиват с захарта до побеляване и сгъстяване на сместа, след което се прибавя бакпулвера, ванилията, олиото и предварително пресятото брашно.

Приготвяне на баницата:
В средно голяма тава се нарежда 1 от точените кори и се намазва с разтопеното масло в което сложено и олиото, поставя се втора кора, поръсва се с плънката около 4 лъжици и пак се поставя една кора намазва се с  мазнината, втора кора и се поръсва с плънката, и така докато свършат корите.
Нарязва се на ромбове и се намазва с останалата мазнина


и се пече на 180 загряна фурна до порозовяване.
След като се изпече и изстине, отново се нарязва, защото плънката слепва нарязаните парчета /този път парчетата трябва добре да са нарязани/

Приготвяне на сиропа:
4 чаени чаши захар се смесват с четири чаени чаши вода, добавя се 1/4 парче лимон и, след като заври, се оставя да изстине.
Баницата (студена) се залива с така приготвения сироп (леко топъл) и се покрива с найлон, за да омекне горният слой от кори.
Аз НЕ покрих с найлон, корите се напоиха и така.



~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

16 коментара:

  1. У дома са на почит сиропираните сладкиши!Изглежда страхотно,Здравче!Ще се пробва!
    Прегръдки и прекрасна седмица

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И м къщи е така Мария сиропирано ли е все трябва да се прави и на това не устоях направих го и не сгреших ,много е вкусно!
      Прегръдки и от мен !

      Изтриване
  2. Ох, само като я гледам и вече я харесвам! Страхотна е! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оххх аз пък като мина покрай нея а не трябва да ям ,че се ошишках покрай тези празници та чак ми се плаче ти казвам ....

      Изтриване
  3. И аз с гледане я изядох...Много вкусна ми изглежда тази баничка....
    Хубава седмица,Зиче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе направи я на мъжете ще я харесат със сигурност!
      Прегръщам те мила!

      Изтриване
    2. Ох, защо не може да се опитват всички вкусотийки ! :)

      Изтриване
    3. КАЗВАТЕ ОТ КЪДЕ СТЕ ПРАЩАМ ВЕДНАГА :))))

      Изтриване
  4. Аз не мога да я ям, само ще опитам, но другите у дома ще ѝ видят сметката!
    Здравче, много е хубава. Преди време дъщерята за нова година правеше такава, но се отказа, че много я налитат и се трупат килограмите /е, не само от нея де! /
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. НА АЙЛЕ СЛАДКИШ СЕ ЗАПИЧАХА КОРИТЕ ПРЕДИ КЕКСОВАТА СМЕС .ТАКА НЯМА ЛИ ДА ИЗЛЕЗЕ СУРОВА ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами не! Щом я ядем и я правя постоянно значи е добре.Нали не си мислите ,че ще постна рецепта което е сурова?

      Изтриване
  6. Обожавам сиропирани десерти! Чудна баничка си приготвила!😍😋👍❤️ Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  7. Здавче , и аз се нареждам на опашката ! Обожавам ! Ще го пробвам, непременно !Благодаря !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...