Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
неделя, 12 януари 2014 г.
Арабска сиропирана баница*****
Видях я във ФБ в една кулинарна група ( източник Yurfet Saban ) и реших да я направя и аз .
Вкуса е като на Айле сладкиша
който съм правила само че тука корите са повече.
На нас много ни хареса ,опитайте и вие!
продукти за плънката
4 бр.-яйца
250 гр -захар
150мл. -олио
1 -ванилия
1 пак.-бакпулвер
2 -3 с.л.-брашно тип 500
продукти за баницата
1 пак.кори за баница- 400гр.
рецептата е с малка кутия маргарин
но аз сложих:
100гр.- масло
100мл.- олио
продукти за сиропа
1 бр.-лимон
4 ч.ч.-вода
4 ч.ч.-захар
Приготвяне на плънката:
Четирите яйца се разбиват с захарта до побеляване и сгъстяване на сместа, след което се прибавя бакпулвера, ванилията, олиото и предварително пресятото брашно.
Приготвяне на баницата:
В средно голяма тава се нарежда 1 от точените кори и се намазва с разтопеното масло в което сложено и олиото, поставя се втора кора, поръсва се с плънката около 4 лъжици и пак се поставя една кора намазва се с мазнината, втора кора и се поръсва с плънката, и така докато свършат корите.
Нарязва се на ромбове и се намазва с останалата мазнина
и се пече на 180 загряна фурна до порозовяване.
След като се изпече и изстине, отново се нарязва, защото плънката слепва нарязаните парчета /този път парчетата трябва добре да са нарязани/
Приготвяне на сиропа:
4 чаени чаши захар се смесват с четири чаени чаши вода, добавя се 1/4 парче лимон и, след като заври, се оставя да изстине.
Баницата (студена) се залива с така приготвения сироп (леко топъл) и се покрива с найлон, за да омекне горният слой от кори.
Аз НЕ покрих с найлон, корите се напоиха и така.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
У дома са на почит сиропираните сладкиши!Изглежда страхотно,Здравче!Ще се пробва!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и прекрасна седмица
И м къщи е така Мария сиропирано ли е все трябва да се прави и на това не устоях направих го и не сгреших ,много е вкусно!
ИзтриванеПрегръдки и от мен !
Ох, само като я гледам и вече я харесвам! Страхотна е! Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеОххх аз пък като мина покрай нея а не трябва да ям ,че се ошишках покрай тези празници та чак ми се плаче ти казвам ....
ИзтриванеИ аз с гледане я изядох...Много вкусна ми изглежда тази баничка....
ОтговорИзтриванеХубава седмица,Зиче!
Живе направи я на мъжете ще я харесат със сигурност!
ИзтриванеПрегръщам те мила!
Ох, защо не може да се опитват всички вкусотийки ! :)
ИзтриванеКАЗВАТЕ ОТ КЪДЕ СТЕ ПРАЩАМ ВЕДНАГА :))))
ИзтриванеАз не мога да я ям, само ще опитам, но другите у дома ще ѝ видят сметката!
ОтговорИзтриванеЗдравче, много е хубава. Преди време дъщерята за нова година правеше такава, но се отказа, че много я налитат и се трупат килограмите /е, не само от нея де! /
Прегръдки!
Силно те прегръщам ,Тиле!
ИзтриванеНА АЙЛЕ СЛАДКИШ СЕ ЗАПИЧАХА КОРИТЕ ПРЕДИ КЕКСОВАТА СМЕС .ТАКА НЯМА ЛИ ДА ИЗЛЕЗЕ СУРОВА ?
ОтговорИзтриванеАми не! Щом я ядем и я правя постоянно значи е добре.Нали не си мислите ,че ще постна рецепта което е сурова?
ИзтриванеОбожавам сиропирани десерти! Чудна баничка си приготвила!😍😋👍❤️ Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за милият коментар!
ИзтриванеЗдавче , и аз се нареждам на опашката ! Обожавам ! Ще го пробвам, непременно !Благодаря !
ОтговорИзтриванеБирги,Много е хубава ще ви хареса!
Изтриване