Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
неделя, 26 януари 2014 г.
ВКУСЕН СЕЛСКИ ХЛЯБ
ПРОДУКТИ
1-яйце
1 суха-мая 7 гр. /или 20гр. жива/
200мл.-вада
200мл.-прясно мляко
1ч.л.-сол
1ч.л.-захар
около 800гр. -брашно
ПРИГОТВЯНЕ
Смесих сухите продукти .
После смесих мокрите продукти.
Смесих сухи и мокри продукти и омесих средно меко тесто ,което направих на топка като хубаво я набрашних с брашното да побелее.
Сложих топката в средата в тава 25см застлана с хартия за печене.
Завих с кърпа и пъхнах във фурната на 50 градуса да втасва за около 35-40 минути или докато удвои обема си.
Когато е втасало тестото махнах кърпата и увеличих фурната на 180 градуса.
Пекох до готовност.
Извадих хляба от тавата и сложих на решетка да изстине!
Само не разбрах как така този хляб се раздели сам на такива равномерни три пукнатини???
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Разкошен е станал!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеVrlo lepo umeseno.Nista lepse od domaceg hleba.Nisam dugo bila i drago mi je da blog izgleda mnogo lepse od poslednjemoje posete.Pozdrav
ОтговорИзтриванеДзоли, сърдечни благодарности за милите думи и за това ,че хареса хляба ми!
ИзтриванеПоздрави!
Царица си на хлябовете,Зиче...прегръдки от мен!
ОтговорИзтриванеЖивеее ами то като почти всеки ден ,зимата меся и става рутина и се получава.
ИзтриванеПрегръдки и от мен миличка!
Изглежда много апетитен с тази коричка :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ловче!
ИзтриванеИ с пукнатините си е разкошен Здравче :)
ОтговорИзтриванеМайстор на тестото си ти!
Беше много вкусен признавам :)
ИзтриванеБлагодаря ти миличка!
Пухкав като облаче! С яйце и мляко няма как да не стане по-вкусен :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеЖАНИИИИИИИИИИИ........ толкова се радвам че се появи ......
Изтриванеискрено ти се радвам и благодаря!
Е, най- накрая....имам малко повечко време. прегръдки!
ИзтриванеДомашен хляб! Не може да не е вкусен!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Здравче!
Благодаря Тиле!
ИзтриванеМного ми хареса хлябът ти и ще го направя. Какво вадиш на решетка да изстине? Тавата с хляба или самия хляб? Предполагам, че въпросът ми ще ти бъде доста смешен, но наистина не знам :-)
ОтговорИзтриванеОбикновено се вади продукта ,пита погача тутманик хляб на решетка да изстива там защото в тавата ако изстива се овлажнява и ефекта на хрупкава коричка изчезва:)
ИзтриванеДано вече да съм обяснила добре! :)
Благодаря! Правих, но изстиването се оказа най-малкият ми проблем. Почти не бухна и стана на камък. Ще се явявам на поправителен, защото съм се амбицирала. Ще пробвам с жива мая и по-малко брашно.
ИзтриванеХаресвам блога ти и единствения кулинарен в Блогловина ми. :-)