Последователи

събота, 22 март 2014 г.

Печени бухти на Йоли




Това е поредната рецепта на Йоли която влиза в любими!
Невероятна си Йоли благодаря ,че те има, въпреки душманите които приказват зад гърба ти!
ТИ СРЕЩУ ТЯХ ДА ТИЧАШ, НИКОГА НЕ МОГАТ ДА ТЕ СТИГНАТ!

Сърдечни благодарности за невероятната рецепта!  smile3525



Копирам я направо защото оригинала си е оригинал !!!

Продукти

500 г бяло брашно
7 г суха мая
80 г захар
240 мл хладко прясно мляко
ванилия
1 ч.л. настъргана лимонова или портокалова кора
щипка сол
2 яйца
120 г стопено масло
1 - 2 с.л. брашно за доизмесване
400 г конфитюр по избор
пудра захар за поръсване
Приготвяне

* Разбъркайте брашното с маята и захарта. Разделете брашното на две части.Направете кладенче в едната част брашно и сипете вътре млякото, ванилията, солта, цитрусовата кора, яйцата и почти цялото масло. Разбъркайте всичко с миксер като ползвате спираловидните бъркалки за тежко тесто. Омесете меко тесто като прибавите и останалото брашно. Ако тестото е лепкаво добавете още малко брашно.

* Сложете тестото в голяма купа и го оставете да удвои обема си за около час.

* От втасалото тесто оформете руло и го нарежете на 12 парчета. Разтеглете всяко парче на питка, сложете в центъра по 1 с.л. конфитюр и добре загънете тестото като бохча.

* Намажете с масло кръгла кексова или тортена форма с дупка в средата. Подредете бухтите плътно една до друга като преди това ги намажете с останалото стопено масло.

* Оставете бухтите да втасат за още 30 минути и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180* за около 30 - 35 минути. Сервирайте ги топли, поръсени с пудра захар.


16 коментара:

  1. Страхотни са, Зиче! Всички рецепти, които съм правила от блога на Йоли са сполучливи и много вкусни! Честита Пролет, мила, с пожелания за здраве, щастие и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенце, така е мила и аз това казвам ,че при Йоли няма лоша рецепта и винаги са толкова вкусни колкото и сполучливи.
      Честита да е пролетта и на теб бъди здрава и засмяна!
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Зиче, чудесни са! Мисля и аз да ги опитам някой път.
    Поздрави с пожелания за преркасна пролет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери няма да сбъркаш да знаеш много са хубави изчезнаха за един час ,не остана и троха :)
      Прекрасна да е и за теб и семейството ти пролетта мила!
      Прегръдки!

      Изтриване
  3. Чудесни са, хапнете ги с кеф!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравченце мило! Ама страхотни са ти бухтите! Така пухкави си ги направила. Благодаря ти мила! Много ме зарадва!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ООО Йоли добре дошла и много се радвам ,че си мой гост . Аз също ти благодаря за прекрасната рецепта!
      Бяха невероятни ,бяха ,пухкави,бяха вкусни ,бяха ....само за 1ч. защото изчезнаха все едно не съм ги правила ,но вече са в любими и ще повтарям отново и отново!
      Прегръдки от мен!

      Изтриване
  5. Beautiful buchty, this recipe is very good, I cordially greet-Małgosia

    ОтговорИзтриване
  6. Видях ги и при Йоли, а сега и ти си ги приготвила толкова пухкави и апетитни, Здравче, че скоро ще са и на нашата трапеза.
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мариетче, чакам да се похвалиш като ги направиш!
      Прегръдки!

      Изтриване
  7. Fantasti;ni ,kako su tek napunjeni! Podeih na mojoj Facebook stranici

    https://www.facebook.com/volimonet.kuvar

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Dzoli, благодаря! Харесах страничката и е много хубава!

      Изтриване
  8. Здравче, толкова са примамливи, такива меки и бухнали!
    Колко голяма форма използваш?
    Топла и слънчева нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тиле ,правих ги в старата тава на електрична тенджера от едно време.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...