Последователи

сряда, 6 януари 2016 г.

КЕМЕРКА





Продукти
1 - яйце
300 мл.-вода
300 мл.-кисело мляко
1 пълна с.л.-сол
1 пълна с.л.-захар
2 с.л.-зехтин
2с.л.-олио
1 с.л.-оцет
1 кубче - мая или 2бр.суха х 7гр.
около 1,300кг.- брашно

Всичко това го меся в хлебопекарната ,или на ръка и го оставям да почине завито с кърпа докато направя плънката.
Когато нямам време да меся купувам готово тесто .
Тестото е много ,за това ако сте малко хора, просто намалете продуктите.




ЗА ПЛЪНКАТА
1връзка -ПРАЗ
500гр.-кайма
повечко -олио носи на мазнина
червен пипер ,сол ,чубрица,

Продуктите може да намалите според тавата.

Праза се нарязва на едро и се задушава в олиото поръсен със солта.
Когато стане златист праза ,прибавям размитата кайма с малко вода да стане рядка и като я сложим да не става на едри буци.
Прибавя се и червения пипер/повечко носи на пипер/ солта,чубрицата и запържвам да остане на мазнина.


По голямата част от тестото го разточваме според тавата, аз използвам 35см .
ето така -


Сипвам плънката отгоре и разпределям хубаво.



Разточвам останалото тесто за капаче.
Слагам капачето и загъвам краищата -



Поокрасих с малко тесто



Пека веднага без да чакам да втасва на 180 градуса до готовност.
Режа на парчета и сервирам.

4 коментара:

  1. За много години, Зиче!
    Здарве, късмет и благодат за цялото семейство, аморе!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,аморе и вие от здраве да не се отървете!
      Силно те прегръщам!

      Изтриване
  2. ох Зиче,ще стана 100 кила,ама да мине ивановден и ще се прави,няма как....дразни ме да я почна ! Имаш златни ръце мила ,казвала ли съм ти,ама ти си знаеш де !!!

    ОтговорИзтриване
  3. За много години и от мен, Зиче! Бъди ни жива и здрава, все така усмихната и извор на вкусни идеи! Прекрасна рецепта - както винаги! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...