
Бях я забравила тази рецепта и когато се оказа ,че са много и започват да се развалят веднага намерих решение.:)
Ще се пекат ябълки!
Ето как ме е учила моята свекърва да ги правя.
продукти
Ябълки /като бройка според това за колко човека ще ги правите./
захар
1ч.ч.-вода
Измих ябълките и издълбах с нож семенната част в средата без да пробивате от другата страна ябълката.
Наредих в тавичка и всяка ябълка напълних в отвора със захар.
Изсипах водичката да покрие дъното на тавата и сложих във фурната на 220 градуса да се пекат!
Когато се карамелизират отгоре и водата почти се изпари са готови.
Ако обичате по сладки да са по време на печене може да прибавите още по една лъжица захар.
Избирайте плътни ябълки /не сипкави/ за печене те стават най-вкусни.

Здравче,
ОтговорИзтриванемного обичаме печените ябълки, правим ги по подобен начин.Пълним ги и с малко орехи и канела.Чудни стават.
Поздрави !