
1 пакет кори на сач /в зависимост колко бомбички ще правите/
1бр. -праз лук
1-2 -домати нарязани на едри парчета
2 -тиквички на едри кубчета
2 -чушки
1-морков
няколко гъби
сол ,чер пипер,чубрица
червен пипер на върха на ножа
олио
За заливката
2 с.л. брашно с малко вода на кашича
4 с.л.-кисело мляко
2 яйца
сол, пипер
За поръсване:
100 г. настърган кашкавал


Приготвяне
Нарежете всички зеленчуци.
В тиган с малко мазнина сложете праза,тиквичките,чушките,моркова,домата и хубаво задушете.
Прибавете и гъбите с подправките,/по желание може и месце предварително сварено да сложите./
Ето така изглежда плънката

Сложете една или две кори върху купичката, като краищата излизат извън купичката.

Напълнете с плънката и завийте , така че плънката да не се вижда.

Обърнете купичката в подходящ съд за печене.

Направете заливката от продуктите които са дадени по горе и залейте бомбичките

Печете на 220 градуса до готовност

Поръсете с настърган кашкавал

и отново запечете

Сервира се на порции.
Бомбичките малко се съединиха но това не пречеше за невероятният вкус на който се насладихме.
Да ви е сладко и на вас!

Здравче, няма съмнения за вкуса!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни!
Благодаря,Иглика ,че намина! Хубави почивни дни и на теб.
ИзтриванеIzgleda jako ukusno i super objašnjeno!
ОтговорИзтриванеНаистина е много вкусно ,опитайте!
ИзтриванеПоздрави!
Зиче, тези бомбички са бомба! Направо си представям как "избухват' вкусовете в устата! Чудесна рецепта! поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеЛюска ,много беше вкусно и си ги хапнахме с наслада!
ИзтриванеПрегръдки от мен!
Здравче,
ОтговорИзтриванепрекрасни са тези банички с плънка и заливка.Ще ги изпробваме задължително.
Поздрави !