Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 15 март 2019 г.

ТОЛУМБИЧКИ ОТ ИЗВАРА



продукти около 60-70бр.-къси толумбички
500 гр.- безсолна извара
3бр.-яйца
6-7с.л.-олио
1бр.-бакпулвер
3 ч.ч.- брашно

олио за пържене

ЗА СИРОПА
4ч.ч.-вода
4ч.ч.-захар
1/2ч.л.-лимонтозу



приготвяне
Сложих всички продукти в купа и хубаво разбърках до хомугена смес.
Полученото меко тесто и сложих в пош.


Така оформих толумбичките като шприцовах направо в тенджерка пълна с олио.
Пържих до златисто.


Изчаках да изстинат хубаво толумбичките .
През това време направих сиропа и с топлият сироп залях толумбичките.
Сложих стреч отгоре и оставих една нощ да се сиропират ,хубаво
Много лесни и вкусна е тази стара рецепта.






~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


5 коментара:

  1. Благодаря за точната рецепта! Тулумбите са ми любим сладкиш!

    ОтговорИзтриване
  2. Рецептата е страхотна ,използвам я много години от баба ми е рецептата тя ги правеше и слагаше накрайник на машината за месо и така ги въртеше и пържеше.Аз като дете много исках да и помагам като и въртях машинката.:) Да ви е сладко ,ако ги направите! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за уникално вкусната рецепта! По-вкусни тулумбички не бях яла! :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, че споделихте страхотната рецепта. Всички у дома харесаха тулумбичките.Досега винаги съм ги правила от парено тесто, но така е много по-лесно. Поздрави! Таня

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...