Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 28 март 2019 г.

Умач чорбасъ съc зелен фасул(Каша от брашно със зелен фасул)


Тази снимка е на Адил Баркин

А тази е на моят умач чорбасъ


Днес ми гостува Adil Barkin който ще ни поднесе една стара Родопска гозба.
Едно от най лесните,вкусни,евтини и лесни чорби,с които израснахме ние в бедните Родопи.

ПРОДУКТИ
1.5- литра вода
200-250гр. Брашно
сол на вкус
малко сирене(което се слага в чинията преди дa ce яде(може и без сирене) и не се бърка чорбата като сложите сиренето
60гр.- краве масло
200гр- зелен фасул (консервиран в случая)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Водата се слага в тенджера да ври,като се пускат в нея зеления фасул/може и със боб или без тях само със брашното/
Докато заври приготвяме брашното и го правим с по малко водичка на мънички парчета тесто или топчета.
Като заври водата оставяме капака отворен и полека добавяме брашното на късчета тесто или топче и бъркаме.
Ври с отворен капак на бавен огън 5 минутки и после добавяме препърженото краве мaсло и солта и е готов за сервиране със сирене.

Гледам да споделя и покажа което съм виждал и научил от баба и майка,за да не се забравят и да се предават от поколение на поколение.

Безкрайни благодарности за рецептата,беше невероятно вкусна.

Тези две снимки са на Адил Баркин



Тази е моята.


~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

1 коментар:

  1. Здравче,
    моята баба навремето правеше така фасула, без сирене, но с лека запръжка от червен пипер с малко чесън.Страхотно ястие се получава и със сирене, защото зеленият фасул е много, много вкусен.
    Поздрави и усмихнати почивни дни !

    ОтговорИзтриване