Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
четвъртък, 28 март 2019 г.
Умач чорбасъ съc зелен фасул(Каша от брашно със зелен фасул)
Тази снимка е на Адил Баркин
А тази е на моят умач чорбасъ
Днес ми гостува Adil Barkin който ще ни поднесе една стара Родопска гозба.
Едно от най лесните,вкусни,евтини и лесни чорби,с които израснахме ние в бедните Родопи.
ПРОДУКТИ
1.5- литра вода
200-250гр. Брашно
сол на вкус
малко сирене(което се слага в чинията преди дa ce яде(може и без сирене) и не се бърка чорбата като сложите сиренето
60гр.- краве масло
200гр- зелен фасул (консервиран в случая)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Водата се слага в тенджера да ври,като се пускат в нея зеления фасул/може и със боб или без тях само със брашното/
Докато заври приготвяме брашното и го правим с по малко водичка на мънички парчета тесто или топчета.
Като заври водата оставяме капака отворен и полека добавяме брашното на късчета тесто или топче и бъркаме.
Ври с отворен капак на бавен огън 5 минутки и после добавяме препърженото краве мaсло и солта и е готов за сервиране със сирене.
Гледам да споделя и покажа което съм виждал и научил от баба и майка,за да не се забравят и да се предават от поколение на поколение.
Безкрайни благодарности за рецептата,беше невероятно вкусна.
Тези две снимки са на Адил Баркин
Тази е моята.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравче,
ОтговорИзтриванемоята баба навремето правеше така фасула, без сирене, но с лека запръжка от червен пипер с малко чесън.Страхотно ястие се получава и със сирене, защото зеленият фасул е много, много вкусен.
Поздрави и усмихнати почивни дни !