Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 15 март 2019 г.

ТОЛУМБИЧКИ ОТ ИЗВАРА



продукти около 60-70бр.-къси толумбички
500 гр.- безсолна извара
3бр.-яйца
6-7с.л.-олио
1бр.-бакпулвер
3 ч.ч.- брашно

олио за пържене

ЗА СИРОПА
4ч.ч.-вода
4ч.ч.-захар
1/2ч.л.-лимонтозу



приготвяне
Сложих всички продукти в купа и хубаво разбърках до хомугена смес.
Полученото меко тесто и сложих в пош.


Така оформих толумбичките като шприцовах направо в тенджерка пълна с олио.
Пържих до златисто.


Изчаках да изстинат хубаво толумбичките .
През това време направих сиропа и с топлият сироп залях толумбичките.
Сложих стреч отгоре и оставих една нощ да се сиропират ,хубаво
Много лесни и вкусна е тази стара рецепта.






~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


8 коментара:

  1. Благодаря за точната рецепта! Тулумбите са ми любим сладкиш!

    ОтговорИзтриване
  2. Рецептата е страхотна ,използвам я много години от баба ми е рецептата тя ги правеше и слагаше накрайник на машината за месо и така ги въртеше и пържеше.Аз като дете много исках да и помагам като и въртях машинката.:) Да ви е сладко ,ако ги направите! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за уникално вкусната рецепта! По-вкусни тулумбички не бях яла! :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, че споделихте страхотната рецепта. Всички у дома харесаха тулумбичките.Досега винаги съм ги правила от парено тесто, но така е много по-лесно. Поздрави! Таня

    ОтговорИзтриване
  6. Пълен провал при мен. Следвах дословно рецептата и пропорциите, но тестото изглеждаше много твърдо и трябваше невероятно усилие, за да мине през шприца. Най-лошото обаче беше, че изобщо не си уголемиха обема при пърженето и отвън се зачервиха, а вътре - сурово тесто. Пълна загуба на време и продукти. Нямам идея защо така се получи.

    ОтговорИзтриване
  7. ного съжалявам ,че не са се получили.Вижте нагоре коментарите ,че на момичетата се е получило.Не знам защо при вас така е станало,тази рецепта е много стара и винаги се получава.Според мен много твърдо ви е било тестото ,щом с такива усилия сте шприцовали,не виждам друга причина.Съжалявам за загубеното ви време и продукти но рецептата е точна ,пък и виждате моите на снимките как са се получили.

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте! Ще приготвя рецептата, но, моля за отговор колко мл. е чаената чаша. Благодаря!

    ОтговорИзтриване