Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
сряда, 27 март 2019 г.
БОМБИЧКИ С ПРАЗ И КАЙМА
ЗА ТЕСТОТО
500мл.-затоплена вода
1с.л. равна сол
2с.л.-зехтин или олио
11гр.суха мая на YUVA или 1/2 калъп жива YUVA
Около 1кг. брашно за меко тесто.
ПЪЛНАТА РЕЦЕПТА ЗА ТЕСТОТО,МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК
От това тесто ще станат 6-7бр. големи бомбички
Ако ви е много тестото ,останалото го сложете във фризера и когато ви трябва си го извадете.
ЗА ПЛЪНКАТА
1 връзка -праз
500гр.-кайма
повечко -олио носи на мазнина
червен пипер ,сол ,чубрица,
ПРИГОТВЯНЕ
Продуктите за плънката,може да намалите според това колко бройки искате да правите.
Праза нарязах на едро и задуших в олиото поръсих със солта за да омекне по бързо.
Когато стане златист праза ,прибавям размитата кайма с малко вода да стане рядка и като я сложим да не става на едри буци/по лесно е така ,вместо да я разбиваш в тигана/.
Прибавя се и червения пипер,солта,чубрицата и запържвам да остане на мазнина.
Тестото разделих на няколко топки ,вие решете колко да са големи на мен ми трябваха 4бр.
Всяка топка разточих на тънко и в единият край сложих от плънката и започнах да навивам.
Навих един път като руло и тогава по средата прегънах двата края навътре, за да не изтече плънката когато са пече и завих до край на руло.
Сложих в тавичка намазана с олио или масло и поръсена с брашно.
Намазах отгоре със жълтък и поръсих чубрица и кимион.
Пекох на 190 градуса до златисто да стане хрупкава коричка.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар