Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 2 март 2019 г.

Малки тутманици охлюви



продукти за 12бр.
400 мл.-прясно мляко,
4 -яйца,
4 с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
брашно около 1,500кг


за поръсване -сирене около 500гр.
намазване на пластовете - мас, масло и олио равни части 250мл. може и масло и олио

1 цяло яйце за намазване отгоре
семена



Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.
Разделям на 12 части, всяка разточвам, намазвам с разтопени мас и масло и поръсвам със сирене.
Навивам на руло усуквам и завивам на охлюв.
Слагам ги във тавата която е покрита със хартия за печене и обилно намазана със мазнина.
Така процедирам със всички топки.
Втасват покрити с кърпа да удвоят обема си.
Намазвам с разбито яйце и поръсвам със семена.
Пека на 180 градуса до готовност.



~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар