Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
събота, 23 март 2019 г.
Лападова вкусотия
ГОЛЯМА ВКУСОТИЯ СЕ ПОЛУЧИ, НИЩО ОБЩО СЪС СЪРМИТЕ ...ТАКА ДАЖЕ Е ПО ВКУСНО.
Опитайте ,няма да съжалявате!
ПРОДУКТИ
500гр. кайма
1,ч.ч. -ориз
2бр.-крумид лук на ситно
1 -настърган домат или от консерва
олио
червен пипер,
сол,
чер пипер ,
щипка кимион,
щипка ронена чубрица,
1с.л.- сухи зеленчуци на Fiorre,
ЛАПАДОВИ ЛИСТА - първо се махат жилките с ножче и се попарват с топла вода за минутка да омекнат и променят цвета си.
ПРИГОТВЯНЕ
Кромида нарязах на ситно и задуших в олио ..
Прибавих каймата, която предварително бях разбъркала с 1 -ч.ч. вода
Когато се запържи каймата прибавих,червеният пипер,зеленчуковата подправка на Fiorre и домата да се позапържат.
Сложих и ориза , и 1ч.ч. вода ,изчаках да се посвари на тих огън и да поеме водата.
Преди да извадя сложих подправките и махнах от огъня ...
Приготвих си една порцеланова тавичка.
Полях отдолу олио и започнах да реда попарените листа лапад по стените и дъното.
Изсипах готовата смес и започнах да завивам отгоре
Завих всички листа и наредих още едно до друго листа
Полях отгоре 1/2ч.ч. вода , олио и сложих да се пече във фурната на 230градуса.
Пекох до готовност.
Преди да сервирам ако е за гости го обръщам в поднос и така сервирам като предварително нарязвам на триъгълници.
Вие по избор може да си гарнирате.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Перфектна рецепта! Благодаря!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодря! Чакам лапада да се появи за да я направ!
ОтговорИзтриване