СЪРНЕЛАТА
Толкова обичам този сезон само заради гъбите които ходя да бера.Тази година има много , човек върви и гледа пред себе си само гъби
ето една снимка не е хубава защото валеше дъжд но не се стърпях да ги снимам как са се сгушили една до друга в тревата.:)))
ПРОДУКТИ:
2-3 сърнели нарязана на ситно и изпържени с масло
1-кромид лук на ситно нарязан
1к.ч.-ориз
малко олио
1 яйце
2с.л.-кисело мляко
сол
ПРИГОТВЯНЕ.
Кромида се задушава при изпържената сърнела и се долива вода.
След като заври водата се прибавя ориза.
Когато е напълно сварен ориза, супата е готова и се отстранява от котлона.
Разбива се добре яйцето и киселото мляко прибавяме от топлата супичка и бъркаме.
След това застройката я изсипваме в супата като бъркаме постоянно за да не се пресече яйцето.
Никакви подправки не слагам умишлено защото аромата на сърнелата е достатъчен.
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване