

Продукти:
3 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. олио
3 с. л. захар
половин кубче мая
кората на 1 лимон
брашно колкото поеме/около 1кг/


Начин на приготвяне:
В млякото се разтваря маята,след това се прибавят и другите продукти. Замесва се тесто,което се завива в кърпа и се пуска в хладка вода за да втаса.

Тестото е готово за оформяне когато изплува на повърхността на водата. От него се правят топчета големи колкото орех, които с пръсти се правят пръчици, които се вързват на възел.

Всеки възел се овалва в захар и така оформени се поставят в тава предварително намазана с олио и поръсена с брашно.
Пекат се в умерена фурна.


ИСТОЧНИК - zl_delcheva
Няма коментари:
Публикуване на коментар