Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
понеделник, 12 септември 2011 г.
ПЪЛНЕНИ КАМБИ С КУС-КУС
Продукти:
6 средни камби
1 филия сух хляб
За плънката:
200 гр.- Кус-кус
100 гр.- сирене
1 глава -кромид лук
2 скилидки- чесън
3-4 стръка -магданоз
1 стрък -целина
2-3 с. л. -зехтин
2 кубчета -пилешки бульон
Начин на приготвяне:
* Кус куса се сварява в посолена вода за около 8-10 минути.
*Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в предварително загрятата мазнина.
* Целината и магданозът се наситнява и се изсипват при запържения лук. Разбъркват се. Пържат се 1-2 минути, на умерен огън.
*Стрива се едно кубче бульон и се налива 1 черпак от водата, в която се вари кус куса.
*След това се изсипва прецеденият кус кус. Запържват се за кратко.
* Камбите се почистват от семето, като капачетата им се запазват./Аз не използвах капачета/
* Сиренето се изплаква с вода и се настъргва в кус куса.
*Камбите се напълват с готовата плънка.
* Нареждат се в подходяща тава.
* Върху всяка се натрошава по малко хляб.
*капнах зехтин върху всяка камба така ,че хляба да се напои.
*Налива се вода, която да стига до 1/3 на камбите. В нея се стрива още едно кубче бульон.
* Камбите се затварят с капачетата си.
*Пекат се в предварително загрята на 180С фурна, около 45 минути.
*10 минути преди камбите да са готови, капачетата се отстраняват, за да се запече и плънката.
* Щом са готови се сервират, като капачетата им се поставят отгоре.
Рецептата съм я записала от предаването на Иван Звездев.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Зиче,ако живеех в Пловдив,усещам как щяхме да сме ту у вас,ту у нас:)
ОтговорИзтриванеМного,много харесвам всичко,което приготвяш!
Това е поредното вкусно предложение и както обичам кус-кус,ще го пробвам много скоро!
целувам те и ти пожелавам прекрасен ден!
Обичам кус-кус и ми допадат двете нови рецепти.
ОтговорИзтриванеХаресах и другите ти кулинарни идеи - чудесен блог, поздрави, Диана
Ох, как апетитно са се сгушили тези камбички в тавичката на последната снимка! Интересна алтернатива на баналните пълнени чушки с ориз. Записвам си рецептата-
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Кате, че то не е късно да си ходим на гости :) въпреки далечното растояние ...само сърце да е широко ...
ОтговорИзтриванеМоите рецепти са ежедневни това което приготвям за семейството си ,нищо сложно не правя.Не харесвам гозби изчанчени и такива които не всеки консумира и може да си ги позволи.
Цунки и гунки миличка!:)
di_ani БЛАГОДАРЯ за сърдечните хвалби за блога ми ,много се радвам ,че съм докоснала с нещо и твоите сетива.:)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
ellyganova, наистина станаха сполучливи и даже внучката ми каза ,че вече са и любими и да ги правя по често.Плънката е страшно ароматна и допринася за хубавото ястие.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти мила!
Мда, комбинацията ти е чудесна!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страшно сочни са станали, Зиче!Аз ги пълня и с каймичка:)
ОтговорИзтриванеМЪХ,наистина стана чудесна комбинация.
ОтговорИзтриванеТраянче, искаше ми се нещо по различно да е иначе и аз с каймичка ги правя.:)