Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 20 септември 2011 г.

КЕЙК ТРИЦВЕТЕН



Вчера бяхме се събрали в една братовчедка по женски .
Една жена от гостите, беше направила този кекс и донесла да се почерпим.
Много ми хареса и помолих за рецептата.
Оказа се много бърз за правене ,ей такива сладкиши много харесвам.
А днес го представям и на вас.
Предлагам ви я така ,както ми я продиктува жената.
Само името му промених ,защото беше само Кейк.









ПРОДУКТИ:
общо 8 яйца

**За жълтият цвят ,
4 цели яйца и 4 жълтъка
1ч.ч.-захар
1ч.ч.-брашно
1 ванилия
4 с.л.-олио

*за белият цвят:
4- белтъка
4 с.л.- брашно
4с.л.- захар

***Кафяв цвят
2-3с.л.-какао
смлени орехи




ПРИГОТВЯНЕ:

*за белият цвят:
4 белтъка +4с.л.-захар+4с. л.брашно с връх
*Белтъците се бият на сняг със захарта и добавяме брашното и бием до гладка смес.





**За жълтият цвят ,
4цели и 4 жълтъка + 1ч.ч. - захар + 1ч.ч.- брашно + 1 ванилия + 4 с.л.- олио
*Яйцата и жълтъците бием със захарта до побеляване.
*Прибавяме и брашното ванилията и олиото.
*Бием до получаването на гладка смес.





***Кафяв цвят
2-3с.л.-какао
150гр.-смлени орехи
*Смлените орехи смесваме с какаото





*Вече сме готови с цветовете и в подходяща кексова тавичка (ако не е тефлонова я мажем с олио и леко ръсим с брашно) и започваме да сипваме най отдолу :
*жълта смес (жълтъчената)+
*кафява смес (орехите с какаото)+
*бяла смес (белтъците) +
*кафява смес (орехите с какаото) +
*жълта смес (жълтъчената)+
*кафява смес (орехите с какаото) +
*бяла смес (белтъците) +
*завършва се с жълта смес (жълтъчената)



*Поръсва се със счукани орехи по желание и стафиди се слагат
*Печем на 170 градуса ( на вентилатор пекох аз) за около 45 мин. до суха клечка.
*Ако започне да се запича сложете хартия отгоре.
*Извадете от формата и поръсете леко с пудра захар.



*Когато го режем фигурите на всяко парче са различни и е много красив.

*Много бърз ,ефектен и вкусен кейк. Да ви е сладко!

13 коментара:

  1. Oh this is a mighty cake.Well done;))And for me big piece please

    ОтговорИзтриване
  2. Dzoli , Наистина е страхотен кейка.
    Заповядай- не само едно парче, а колкото искаш.:))
    ПОЗДРАВИ!

    ОтговорИзтриване
  3. Зиче, мила, страхотен кекс си спретнала!:-)))
    Вземам си мъничко!
    Прегръдки и хубави почивни дни!:-)))

    ОтговорИзтриване
  4. Зичеее,ще запаля аз колата и право в Пловдив!Докато дойда таман ще си направила кафето:)
    Много хубав кейк!
    Пожелавам ти прекрасен ден:)))

    ОтговорИзтриване
  5. ЕОС,няма да съжаляваш за рецептата.:)
    МОНИ,благодаря ти мила вземи си повече че не остана.:)
    КАТЕНЦЕ,ИДВАЙ.....ЕХ ,ЧЕ ЩЕ Е ХУБАВО :))))

    ОтговорИзтриване
  6. Кексът ти е радост за окото и стомаха! Ти така или иначе си царица на тази неша. Запазих си рецептата,
    Весел и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Много е ефектен!
    И аз правих веднъж и обрах овациите :)
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  8. Оооо,на този трицветния и аз му се каня,даже от Маги съм си запазила рецептата,но още не съм я опитала.Много е ефектен,Здравче,направила си го страхооооотен и честно да призная хич не личи да е без набухвател,толкова е пухкав и обемен!Браво,майсторка си,за пореден път!

    Хубав празник,мила!

    ОтговорИзтриване
  9. ЖАНИ,ЕЛИ ,ЕЛИКСИР,благодаря момичета!
    Интересно ,че този кекс не ме е грабвал даже не си спомням да съм го чела някъде, но като го опитах ми хареса много и реших да го пробвам.
    Силни прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  10. Зиче,
    и аз ей такива сладкиши много обичам:-) Веднага си записвам рецептата:-)
    А на теб пожелавам чудесни празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  11. ЗИЧЕ КЕКСА ИЗГЛЕЖДА СТРАХОТНО ,ВЕДНАГА ГО ПРИБАВЯМ КЪМ СПИСЪКА :)
    ЗАПОВЯДАЙ В БЛОГА МИ ЗА ДА ВЗЕМЕШ ЕДНА НГРАДА http://kitchen-miriams28.blogspot.com/2011/09/blog-post_23.html

    ОтговорИзтриване
  12. МАРИЯ, благодаря за наградата мила.
    Много хубава и се зарадвах много защото точно тази я нямам.:)))
    В следващата публикация ще я представя ,че нещо не съм добре тези дни та не ми се готви.:(
    ПРЕГРЪДКИ МИЛИЧКА!

    ОтговорИзтриване