Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 13 септември 2011 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ НА АЗИС





Тази рецепта скоро я видях да я приготвя Азис ,в едно предаване "Черешката на тортата".За това и така кръстих рецептата.
Реших да опитам начина по който ги направи, но тъй като не запомних всички продукти и подправки които сложи ги направих по мой начин.Само технологията е негова.
Много ни харесаха и за това влизат с пълна пара в семейното ни меню като едно любимо ястие.




ЕТО И ПРОДУКТИТЕ които аз сложих
чушки за пълнене
1ч.ч.-ориз
3бр -кромид лук нарязан на ситно
2 домата настъргани
500гр.-кайма смес
1 пилешки бульон
1ч.л.-универсална подправка МАГИ
2с.л. зехтин може и олио
малко червен пипер
кимион,
чер пипер,
сол,






ТАКА ПРИГОТВИХ...smileys
*Всички продукти по горе изброени,
хубаво разбърках на сурово.smilies
*Изтърбуших чушките и ги напълних със сместа.
*Потопих в брашно отвора на чушката да се запечата плънката.
*Наредих ги в глинено гърне.
*7-8 - домата smilie ги настъргах, и нарязах в тях повечко магданоз , посолих.
*Полях отгоре със зехтин и малко вода ,течността да е до средата на чушките.
Така изглеждат преди да ги сложа във фурната...





*Метнах във фурната на 250 градуса докато заври и после намалих на 150 градуса докато станат готови.
Ето ги готови във гърнето.



За втори път ги правя ,стават страхотни заливката с доматите им дава особен вкус.

11 коментара:

  1. Зиче,ама наистина ли ги напълни със сурова плънка?
    Иначе изглеждат доста добре,а като чета и съставките,са доста вкусни!
    Рецептата е много бърза и доста интересна!
    Прегръдки и хубава вечер:)

    ОтговорИзтриване
  2. КАТЕРИНЧЕ да мила наистина със сурова плънка.:)
    Аз винаги така си процедирам със пълнените неша ,чушки пълнени меса всичко и да ти кажа че са по леки и по хубави за храносмилането.Пък и не намирам разлика с полусоровата плънка когато са направени.
    Наистина много бързо стават и много ,много вкусни.
    Браво на АЗИС за рецептата..:)))))

    ОтговорИзтриване
  3. Мисля, че и той ги напълни със сурова плънка. Една колежка също много ги похвали тези чушки :) и аз ще ги правя :)
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. ЕОС ,да и той ги напълни със сурова плънка в предаването.Наистина станаха страхотни за втори път ги правя вече искат ги в къщи.:)))
    Лека и спокойна вечер и на тебе ЕОС!

    ОтговорИзтриване
  5. Зиче,признавам,че със сурова плънка не съм опитвала,ама и в гърне не съм,а предполагам,че точно това има помага хубаво да набъбне вътре ориза.
    Много вкусно готвиш,две мнения няма по въпроса!

    Хубава и уютна вечер ти пожелавам,мила!:)

    ОтговорИзтриване
  6. ЕЛИКСИРЧЕ ,гърнето много помага наистина за разваряването на ориза но аз под секрет да си кажа ,че и в тавата така ги правя:))))
    Бе хубави ми стават плънките със суров ориз, не съм имала фалш до сега:))))Мрзела жив дявол да знаеш все на лесното се хваща:)))
    Благодаря ти за похфалите ,казани от теб си е чисто ласкателство мила ми Еликсирче.
    Силно те прегръщам !!!

    ОтговорИзтриване
  7. Зиче, макар силната ми неприязън към източника на технологията, си признавам, че ти ме изкуши и като един виден "жив дявол", сиреч мързел, ще се пробвам и аз с тази тактика на пълнене. Поредната вкусна идея при теб! Страхотна си :-)

    ОтговорИзтриване
  8. БУБЕ,аз от източника съм взела идеята в гленено гърне,залятите чушки с доматите и повечето кромид лук,другото си е моя идея.Нистина ,са мързеляшки:) и много вкусни.
    Пробвай и ще се убедиш.
    БРАГОДАРЯ ти мила!
    ПОЗДРАВИ НАЙ СЪРДЕЧНИ!

    ОтговорИзтриване
  9. Ей, Зиче, и аз гледах това предаване и понеже сме големи почитатели на чушките, реших че ще пробвам и тези. то само доматите в каймата е по-различно, но може вкуса да става по-хубав.
    Лека и усмихната вечер!
    Мария

    ОтговорИзтриване
  10. Пепеляшка,аз по принцип винаги слагам домати в ориза,но не съм ги поливала.Наистина станаха хубави опитай и ще се увериш на способностите на Василка/Азис/:))))))
    Лека вечер и на теб миличка.

    ОтговорИзтриване
  11. Не съм пробвала със сурова плънка но ще пробвам само не разбрах колко време ги печеш

    ОтговорИзтриване