Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 27 февруари 2012 г.

Кромидена яхния с патешки шийки



Никога не бях купувала патешки шийки, но като ги видях ми харесаха и взех за супа да пробвам .
Когато започнах яхнията мислех с друго месо да я направя но се сетих ,че имам във фризера шийки и реших да пробвам какво ще се получи с тях.
Мъжа ми си облиза пръстите две чинии изяде, поду се :)))))Медун и той искаше да му сипя още, но го отрязах ,че бузите вече ще му виснат до гърдите.:))))



Ето какви продукти сложих

5-6 глави- кромид
1-морков
3 патешки шийки
1/2 буркан домати консерва на кубчета
5-6 с.л.-олио
шепа ориз
червен пипер
зърна -бахар
зърна -чер пипер
2-3 -дафинови листа
сол
магданоз





ПРИГОТВЯНЕ
Кромида нарязваме на едро и задушаваме във зехтина или олио до златисто.
Прибавяме нарязаният морков ,шийките разрязани на две и пак задушаваме.
Прибавяме червеният пипер и доматите.
Заливаме с вода да покрие кромида.
Така оставяме да ври около 20 -30мин.
Прибавяме ориза и подправките,къкри още 20-30 минути на тих огън да се разпука хубаво ориза.
Накрая преди да отстраним от огъня прибавяме магданоза.

16 коментара:

  1. Интересна манджичка,Зиче! У дома няма да ми одобрят подобен род творени щом му липсва мръвката. Ама е добре човек да обогатява кухнята си и да има идеи за дните, когато се чудиш какво да сложиш в тенджерата.
    Поздравления и несъмнено е било много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Нинче много мръвка има но трябва да си я изглозгаш от шийката. Моите много обичат да глозгат кокали и много им хареса.
    За супа ако се сварят и обезкостят ,ще стане чудна и скоро ще пробвам.
    Тъй че от мръвка няма да са лишени твоите домашни.:)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Зиче , аз го обожавам всякакви шийки , като семки ги чопля :)....Яхнийката ти е много вкусна ,че как няма Медун да иска още :))!
    Лека и спокойна седмица ,мила ! Целувки !

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, Зиче, как сега ми се иска да скокна до Пловдив... и право у вас за обяд! :) Обожавам такава яхнийка, разкошна е просто! И с топла питка... приказка!

    ОтговорИзтриване
  5. Ванче, и моите така чоплиха шийките и тотално се изкефиха ,защото много обичат.
    Прегръщам те миличка!

    ОтговорИзтриване
  6. МИМКА,хайде сипвам ти докато дойдеш ще изстине че пари:)))
    Има и питка да не кажеш ,че няма:))))
    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. И аз в неделя правих,че моите поискаха постна яхнийка.Харесвам шийки,защото като малка все ми даваха,но трябва сама да си ги ям сега.Друго е да си топниш и залче...
    Хубав ден,Здравче!

    ОтговорИзтриване
  8. Интересно предложение!Вкъщи ги приготвям само сварени и поръсени с черен и червен пипер-голяма занимав-ка са.Поздрави от Русе и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудна е , Зиче! Майка ми редовно готви патешки дреболийки и шийки, супер стават!

    ОтговорИзтриване
  10. Едно време баба ми като направеше пилешка супа от домашно пиле слагаше и краката,и главата/те бяха запазени за дядо,обожаваше ги/,че и шийката,пък ако е от кокошка и някой не снесен жълтък се озоваваше вътре....ах,какви мили спомени ми донесе,Здравче,с твойта гозбичка,чак ми замириса вкусно!Та обичах тогава да оглозгам шийката....хехе!

    Поздрави,мила!

    ОтговорИзтриване
  11. Много вкусно изглежда яхнийката! Не съм пробвала патешко месо никога, но явно си заслужава.
    Миличкият Медунчо! Зиче, как ти дава сърце да му откажеш на детето? Какво да се прави, като баба готви толкова вкусно?
    Поздрави и пожелания за хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  12. ЖИВЕ,и аз обичам да топкам залъчета мила в такава яхнийка.
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  13. ИВЕЛИНЧЕ, добре дошла в моето кътче.
    Щом ги обичате направи и манджичката да видиш каква е вкусотия.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  14. ТРАЯНЧЕ,в къщи също се харесват дреболии но шийки и то патешки не бях яла и правила до сега.Много ни хареса а месо в тях доста има и много крехко беше.
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  15. РОСЕ,такава супа и аз съм яла като на баба ти с крака и главата гръкляни всичко освен перушината :))) в Горна Митрополия при наши близки.Много ми хареса и на мен.Ти защо не направиш рецептата и да я сложиш в блога си да не се губят тези стари вкусотии.Аз за съжаление не помня какво бяха сложили но много вкусна беше.
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  16. ЕЛИ, ви една чиния с две филии хляб надробена беше порция за голям човек.:))) Как да му дам още една на Медун като вече не мога да го дигам 35кг. е :)))
    Той много рядко иска допълнително но тази много му се услади та затова явно.
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване