![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIUWElzKCUuQPHEgZLZZ6sdleA8zXV7m4lP8Ndba4QWjnT8G_OAmTnGUNMwh9TIce0drw0jE4FeHFiZOMHLv4FoVeHCfZwxZMefxpEf1n88y6G2GifEKRDOY6KCfVa_qxTObsnXEC-06yY/s640/IMG_20151031_114632.jpg)
ПРОДУКТИ:
1 средна глава- карфиол
3- яйца
1ч.ч.- прясно мляко
2 щипки сода бикарбонат
сол,
малко червен пипер
брашно за гъста каша
олио за пържене
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC0JSH5invq9TdVpVcq5S_LtPRIRFhjaFNbsj6-nsq5zvNhLEW0oC88_lVdwn7n2D-vyPO_Mlr0PVY9U1bd73EeqBakqhv1_TqjtRM_n8nBErYdHHH-jQ6CfANiPWpW9my3Kq865ZcBhAu/s320/IMG_20151031_114707.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsp3b2lwGqOoZMaqWMGR4-hO36nWnKS9cgPK6HZr5H83ov-0Z4nS69UWPtmhMNI6yg3B4UIClMTg2vTSJBC01_DO6G2OHnzpVDEX22ZEcwWTuwQHotOE0El_zPOHivRUO9e_fzapZe5KWb/s320/IMG_20151031_114722.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ:
* Карфиола накъсах на розички и го бланширах в подсолена вода за 5 мин.
* Извадих в гевгир и оставих добре да се отцеди.
* От яйцата,брашното,млякото и подправките направих гъста каша.
* Потапях розичките в кашата и пържих в сгорещено олио до златисто.
* Карфиолът се поднася като отделно ястие или като гарнитура към пържени и печени меса.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKnrkC66N3GG5rWFWiG5NbDGmUoTeBK5aeex73tXSlZ8XjeF3pVv5pch0t_YfoK7MyWsVdqDc_xlShmeb4qy0lhKYWO-PKOimH0ezH3RAFoyGq2UK6WuqdhEcFcc_5drpETjEQh6r-ntY9/s640/IMG_20151031_114652.jpg)
Няма коментари:
Публикуване на коментар