![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwwUcTfaN2iby53rEhJzzi0ln1MAJfug80DA9Ca7OJki-KqpRZuem8RhfekSWXt6xgbOmJW-LT12agNT67ImyWeKS0BSzzicUSSTh1OnI75I54OW_bF0-uRYG-h2nVPC4Fm3iHwrb8As67/s640/IMG_20151103_135618.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMhorpUGiFDmAa9Y__hmSdsWcXWp4ZR6YVvjr4hoYXNZb7-UWHxZOykQ8UdMqVsCCUE3oqUCqVlZ20jOWRoQPd5VnxfqxbNJdt358LFQ6zYqzvs_JfKK8WsDJljrdSjdn6HlXm4lcV6rzs/s640/IMG_20151103_135654.jpg)
Продукти
1 - яйце
150 мл.-вода
150 мл.-кисело мляко
1/2 с.л.-сол
1/2 с.л.-захар
2 с.л.-зехтин
2с.л.-олио
1 с.л.-оцет
1/2 кубче - мая или 1бр. суха 7гр.
около 800-гр.- брашно за средно меко тесто
Всичко това го меся в хлебопекарната ,или на ръка и го оставям да почине завито с кърпа докато направя плънката.
Когато нямам време да меся купувам готово тесто и правя само плънката .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhE84lN12PXQRGLv-gEsIfQtr0hXlagsDj8hmpYnTZJk_xK3Rhg65VGuI3czTDCO1Hz8EMV5AmLDhcje79pcBvVgaxIj_yHB7Z2TabdjHt-uUQ8dTzoJpIZlA5OxYRPS3tqxUnWVCn_u0wb/s320/IMG_20151103_135605.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxTbkmMaBkYe6L_VPHghHk9x_bL3zqu9534oh7xyRIWImPVot9DKDZ5dB2IK2_iPuWXJf-P5Q0gl3uPLXacaubUED-uyu4gd5DGQ4iDdd3_HPsX8G5U84ixkJ-msTIEAMMxdwsHf7K23hP/s320/IMG_20151103_135705.jpg)
ЗА ПЛЪНКАТА
4 стръка -ПРАЗ
500гр.-кайма
повечко -олио носи на мазнина
червен пипер ,сол ,чубрица,
Праза се нарязва на едро и се задушава в олиото поръсен със солта.
Когато стане златист праза ,прибавям размитата кайма с малко вода да стане рядка и като я сложим да не става на едри буци.
Прибавя се и червения пипер/повечко носи на пипер/ солта,чубрицата и запържвам да остане на мазнина.
Разточвам тестото на правоъгълник.
Сипвам плънката отгоре и разпределям хубаво и навивам на руло.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi94o3chqssuMKmnfo-IT_EPe9NF8y6fSuZh6uQ8z0J4dsaJ89baRI4PSvxIA3QaCtYdegr_jXT7Rmu4wkcSsf0TACXhB_VIlQztoN-EY9zjYsq0zrB8apkZMYZ_CZaGZz7U0MHnhyphenhyphenfXWDS/s400/IMG_20151103_121625.jpg)
Тогава започвам да мачкам и стискам с пръсти да се омеси всичко хубаво и го слагам на топка в подмаслена тава, така хаотично без да го оформям ,а да остане рошав.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgN-sb1iK-wV6cZHhFcfucSBNdeJ0EGnFsYHBZcnRqy5YOnO0GFWZYyWgoMCaogYJGdtOn3tyS_oQAUUXL2S9lKCTD0TxstLfa97XXKSDH-vT3LIMN3SUguKsmDeyTRnaxJ89d8jTFRt0IW/s400/IMG_20151103_122540.jpg)
Пека веднага без да чакам да втасва на 180 градуса до готовност.
Режа на парчета и сервирам.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjr321Xqm7_b40n49uxgm1dnrPztkqUV41ZIWSf1TiENNqBMyVBp79VtL7KjkzGGnaiQHUS8Cug7WeaAatBLSYsVH7Wd3MG0mvA7A5tJpVL2oCwUYzaOXqX1NouF1zvqg-DBwBiqVFEjibV/s640/IMG_20151103_135539.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu3rdVBNlRDeqw5H3BPVX6u1UCF-QzWokK-EUUg1D6qP8pXC8VpZimtUKLUU2B6TjnTt2ssbeCs1DSq9C9YZZQX3Wrl5q5Yoxur4-YTpJvAs4JhHgGMD8q5-qiq6yiTMFLX8luVobhXtlC/s640/IMG_20151103_135720.jpg)
Хляб с кайма? няма нужда да казваш повече..нави ме! Идвам- чакам адреса :) Прегръдка, мила!
ОтговорИзтриване