Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 1 август 2024 г.

Много вкусни, леко кисели, хрупкави и дълбоко-зелени краставички

ИЗТОЧНИК: Lu De 
НАПРАВО КОПИРАМ  РЕЦЕПТА С ПОЗВОЛЕНИЕ НА Lu De  , ЗАЩОТО ТАКА ХУБАВО  Е ОБЯСНЕНА ,ЧЕ НЯМА КАК ДА ИЗОПАЧАВАМ РАЗЯСНЕНИЕТО. Много лесна, бърза за приготвяне (освен времето за изчакване), и изненадващо успешна рецепта за много вкусни, леко кисели, хрупкави и дълбоко-зелени краставички. 
Без оцет и добавена вода. 
 Само краставички, сол, чесън, и копър. 
 След около 6-7 чàса "технологично" време на "отлежаване" и стартиране на началната ферментация се получиха леко кисели краставички в собствен "сос." Солта беше извлякла вода от краставичките и те сами си бяха направили собствена саламура. 
Може би ще станат по-кисели след два-три дни. 
Ще видим. 
 От началото като видях, че солта "изсмуква" водата от краставичките се притесних, че ще омекнат, но те си останаха хрупкави като... свежи краставички. 
----------------------- Сега рецептата. 
В края ще дам и линк към видеото, което ползвахме. ------------------------ 
 • измихме добре краставичките. Те бяха от магазина и трябваше добре да се измият. Първо, на сухо, ги добре натъркахме със сода за хляб, после отмихме содата, а след това добре ги обтрихме с оцет, след което отмихме и него, и подсушихме краставичките с кухненска хартия. 
 • отрязахме връхчетата и "дупенцата" на краставичките и ги нарязахме по дължина на четири. В оригиналната рецепта ги бяха нарязали на две. 
 • в кутия за храна наредихме един ред от нарязаните краставички с кората надолу • поръсихме (на вкус) с морска сол (такава имахме) 
 • поставихме стръкчета (измит и подсушен) копър 
 • добавихме няколко едро нарязани скилидки чесън 
 • наредихме втори ред краставички и също наръсихме със сол 
 • затворихме кутията добре и енергично я разтръскахме за да се осолят краставичките отвсякъде. 
В оригиналната рецепта, авторът на видеото разтръска кутията само веднъж. 
 Ние я разтръсквахме, от време на време, около 3-4 пъти. 
 • оставихме краставичките да постоят така, на стайна температура, около 6 чàса. Във видеото се казва 5 чàса. "Стайна" температура е доста относително понятие. 
 В тази жега, температурата беше около 27°-28°С. 
 Но пък такава температура подпомага и ускорява ферментацията.
  

 https://www.facebook.com/share/r/Tyd68hKiT5pdgDLe/?mibextid=D5vuiz
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар