НАПРАВО КОПИРАМ РЕЦЕПТА С ПОЗВОЛЕНИЕ НА Lu De , ЗАЩОТО ТАКА ХУБАВО Е ОБЯСНЕНА ,ЧЕ НЯМА КАК ДА ИЗОПАЧАВАМ РАЗЯСНЕНИЕТО.
Много лесна, бърза за приготвяне (освен времето за изчакване), и изненадващо успешна рецепта за много вкусни, леко кисели, хрупкави и дълбоко-зелени краставички.
Без оцет и добавена вода.
Само краставички, сол, чесън, и копър.
След около 6-7 чàса "технологично" време на "отлежаване" и стартиране на началната ферментация се получиха леко кисели краставички в собствен "сос." Солта беше извлякла вода от краставичките и те сами си бяха направили собствена саламура.
Може би ще станат по-кисели след два-три дни.
Ще видим.
От началото като видях, че солта "изсмуква" водата от краставичките се притесних, че ще омекнат, но те си останаха хрупкави като... свежи краставички.
-----------------------
Сега рецептата.
В края ще дам и линк към видеото, което ползвахме.
------------------------
• измихме добре краставичките. Те бяха от магазина и трябваше добре да се измият.
Първо, на сухо, ги добре натъркахме със сода за хляб, после отмихме содата, а след това добре ги обтрихме с оцет, след което отмихме и него, и подсушихме краставичките с кухненска хартия.
• отрязахме връхчетата и "дупенцата" на краставичките и ги нарязахме по дължина на четири. В оригиналната рецепта ги бяха нарязали на две.
• в кутия за храна наредихме един ред от нарязаните краставички с кората надолу
• поръсихме (на вкус) с морска сол (такава имахме)
• поставихме стръкчета (измит и подсушен) копър
• добавихме няколко едро нарязани скилидки чесън
• наредихме втори ред краставички и също наръсихме със сол
• затворихме кутията добре и енергично я разтръскахме за да се осолят краставичките отвсякъде.
В оригиналната рецепта, авторът на видеото разтръска кутията само веднъж.
Ние я разтръсквахме, от време на време, около 3-4 пъти.
• оставихме краставичките да постоят така, на стайна температура, около 6 чàса. Във видеото се казва 5 чàса.
"Стайна" температура е доста относително понятие.
В тази жега, температурата беше около 27°-28°С.
Но пък такава температура подпомага и ускорява ферментацията.
https://www.facebook.com/share/r/Tyd68hKiT5pdgDLe/?mibextid=D5vuiz
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар