![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6e5oWERg-i_Kyz6s6qVX8Knyl9SEhNUi55vLYDX2f36mz8mN3r0o07-xwng_r8WwCIN_d0T95v8i-DPzIPExgMoxsJrtvXmL8oBRotKLFlMqgJOuEu3A48N43sUDhuDm5f5TR8HQ3NwY/s640/IMG_20181106_094506.jpg)
Рецептата взаимствах от Пестил
Продукти:
1 кг дюли /измити, почистени от семенната част и настъргани/,
1 кг. различни видове ябълки и круши/зелени, червени/, измити и почистени от семенната част,
1 кг захар,
1 с.л. пектин
1бр. ванилия по желание /може и малко настъргана лимонова кора или лист индрише.(аз сложих индрише)
Приготвяне:
Нарязаните и почистени плодове слагаме в дълбока тенджера, наливаме 500мл. студена вода и добавяме ароматизатори по желание.
Варим на умерен огън под похлупак докато омекнат – около 45мин.
След това пасираме всичко и прецеждаме през цедка.(АЗ САМО ПАСИРАХ то не остава нищо за прецеждане, ако е хубав пасатора )
Трябва да се получи каша с гъстотата на боза.
Връщаме в тенджерата ДОБАВЯМЕ ЗАХАРТА ОБЪРКАНА С ПЕКТИНА и варим 25 мин на силен огън, при постоянно бъркане.
Като започне да пръска сместа, намаляваме на умерен /слаб/ огън и доваряваме още 45-60мин..
Трябва да се получи гъста консистенция – като се бърка с бъркалката да прави черта по дъното на съда в който се вари. Или сместа да пада от лъжицата на «едри парцали», а не на струйка.
Насипете пестила в бурканчета, запечатайте и оставете да стегне.
Можете да го насипете в някаква форма, оставете го да изстине и покрийте плътно с пергаментова хартия.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPBb4ZJGR3uJHseB7H5H1j0Dt9y4E9EbZL5_gwinDCYc9nFFKt71m8YlzUavW2cIbMYutLx92jdcG6O9DUXw7FBofLyUts8T88jrEqHnoJIcN-KJYzZKuKNwOaYpkNS7yvu3fV2JtXUac/s320/IMG_20181106_093955.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjO6gdR5kRbNo1KxUVtRJvPqOWFfillM0KLHedf-5Qa5ZWaNXk1An0JRWYMYXsKc8eq8dxV5izQpY-SQmDzjvVEgmSkyfUcd7EbjCkpzHesrQo3Vf9e7J9aG-oJIpgJt59Hd1yKW24EUI/s320/IMG_20181106_094018.jpg)
Използва се за мазане на филия,кифлички, за рула и сладкиши
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwMor08yzfw0MFyQ1u7x39vz_bKdveqb0Aof6cWj0WMxAE1kWofMKPMvxLe-xU8QcXZAuQuKtsz2fmk-5VCQzBVySbKeCPL74g1kwZJ4R1Vn1JTkuEgH_GpCkdu2-CBn4Vr41YltYCvDI/s640/IMG_20181106_094451.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU3XMeVsKO4lfqmfOWFzSMZTaFgKZ_x1OO0N_Ta5IMVkutD9y1j17MVUtjTXMGmozfzWygux-BiC27wiBR_KZcLv2D0pVmgcufrN3gmaD7Sc2svJUgaZ9wZNvPAIHTq37o_Z9rtEDEms0/s640/IMG_20181106_094559.jpg)
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар