Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
събота, 29 декември 2018 г.
Пита за Рождество Христово
това са продукти за две пити
продукти
400 мл.-прясно мляко,
4 -яйца,
4 с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
брашно около килограм за меко тесто, както е мекото на ухото
1 цяло яйце за намазване отгоре
Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.
Разделих на две топки, като едната беше двойно по голяма.
По голямата разточих на голям и дълъг правоъгълник и намазах с олио /може и с масло или мас/
Навих на руло и нарязах на еднакви части.
В тава с диаметър 25см. сложих хартия за печене.
В средата сложих малката отделена част от тестото ,като оформих на хубава топка.
Започнах да нареждам нарязаните парчета от рулото и така до свършването им.
Оставих да втаса на 50 градуса във фурната като тавата завих с кърпа ,за да не съхне!
Намазвам с разбито яйце.
Пека на 180 градуса до готовност.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасна питка, Здравче! Майсторски направена, с вложени любов и старание! Весело посрещане на Новата година!
ОтговорИзтриване