![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjn1hwYkiTaVZrXKIAm4JBAJUYfTPGHYTBy9hidTqrmdP-dccA8o6kaCmaRn6QreAWI7R20CMyDq2_tKRcTZEdoqFQcJ_KAjNLPXzH2GL6q7jE_f0zAS5qJ7JeOW7mILB1DDxQwAdyo7io/s640/IMG_20181224_115923.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM3CYUwwIvWswBkfSN5S8mItY5wMgR8lg_9QWPYTyuyyGLLDBXMcq0qXYQeQVM4NmyOKpxv65R06EdkkJ1VkXXjQc0Vj1D8ZIRn3Qmap-DxIkHcl36GsKPa87e_iLCDVA4yiW8g6v_U1I/s640/IMG_20181224_120831.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjF6SJ9PuJpkh5GJ9OwgGNMi4P6K0FwS8jS1g1XmAPCocufsFFKYhPnl1a9rUfmB9ILT0gJDzS5D0T8XZGCNhyXLNHqtIjf751-HKpzbHmW1RHe2YpcACDvR7WFA7q2rpmDS6FdeGoYMd0/s640/IMG_20181224_102508.jpg)
това са продукти за две пити
продукти
400 мл.-прясно мляко,
4 -яйца,
4 с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
брашно около килограм за меко тесто, както е мекото на ухото
1 цяло яйце за намазване отгоре
Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.
Разделих на две топки, като едната беше двойно по голяма.
По голямата разточих на голям и дълъг правоъгълник и намазах с олио /може и с масло или мас/
Навих на руло и нарязах на еднакви части.
В тава с диаметър 25см. сложих хартия за печене.
В средата сложих малката отделена част от тестото ,като оформих на хубава топка.
Започнах да нареждам нарязаните парчета от рулото и така до свършването им.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeJ9OM-SYQVgF2k9iC_cUuWwad4pEBHxxeuMYTpGYkC0Ocj4I_0OOdJyyTbtpSpeGiB5OseiwlNxxjfZtjstmlHPld6YHrmiBpkKsmRoPJiN9hvtpnJpj6Un05jt08DIJuLtp25XlwH08/s640/IMG_20181224_102450.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJNcqNFRrse0m2YAKXAD0njmZQfXpYSieyGY7zKawsSy-t0OQeu6mbEIFlVNRulO2KaVsPhCdXgJNmoTC2-0UBlE8Bj5_owfdfLTjbsAJJs8AXz2lHvaBy0dqQl_dwYOJH2IoXA-DigME/s320/IMG_20181224_102517.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9qaW8ACvX0kNeru0b6PeQBlr1WZlWtBE2LUFX_0Y55eSjiVUdUDcDIxGjxXJ0BmfbUV7uENKh_ptY4EOcU-pOLt7kbj20djossp9zJO5mOKHwy4-cnhemY5OKrRYyjg2xsIZQiMOqNO4/s320/IMG_20181224_102523.jpg)
Оставих да втаса на 50 градуса във фурната като тавата завих с кърпа ,за да не съхне!
Намазвам с разбито яйце.
Пека на 180 градуса до готовност.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmSLNhF9tSfQqOlYY7bvCwMejb08yxY1LbwW1N2tD5RTqOZtGYgUTQHBdNC67p90X9WcZ0VTKQq_RVozz7ymH-AGPrJq_Nkg6L7PQoZelmMVDU68tpG8qjGB3XYVKm0gGCHlWKGjVM9Zw/s640/IMG_20181224_115904.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJvwczyARZB-I6PU1cnFmi6N7LIVofZUgfl5MFmEw5Z8BY5CZw52xeP5eUVWs96ISStaSnCw-p6meKrGRyQExmINKTibcyuRrLJeEDXdh5bLM1MjITSLPfcSI0keXJOPhQmAYw-uQbD5U/s640/IMG_20181224_115913.jpg)
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Прекрасна питка, Здравче! Майсторски направена, с вложени любов и старание! Весело посрещане на Новата година!
ОтговорИзтриване