Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 17 април 2019 г.

Сусам-ореховка карамелизирани








Ето как направих
Продукти
шепа сусам
шепа орехи
около 500гр.-захар
1ч.л.-масло
1 ванилия

Първо си приготвих хартията за печене, като я сложих на обърната тавичка от фурната.
Четирите ъгъла на хартията усуках, краищата се подгънаха и стана като тавичка.
Ядките и сусама запекох за минутка в тиган.
Отстраних настрана и поръсих с ванилията.
Захарта карамелизирах със няколко капки вода в захарта.
Когато е готов карамела сипах ядките и сусама и хубаво разбърках като НЕ махам съда от котлона.
Когато хубаво се смесиха ядките с карамела, сложих маслото и енергично разбърках.
Отстраних от котлона и изсипах върху хартията и разпределих навсякъде равномерно.


Когато изстине хубаво се начупва на парчета и си близкате :) с удоволствие.
Който има здрави зъби си ги хруска като бонбонки.



~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар