Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 23 април 2019 г.

Заек в гювеч с вино и бира




Първо искам да се извиня за неугледните снимки но ,нападнаха гърнето и изядоха хубавите мръвки ,само това едвам заделих за да снимам поне нещо.Но не е важна снимката ,а вкуса ,който е невероятен.
За това е виновна Виолета Шейтанова-Дечева и блога и МЕРУДИЯ

ВИЛИ ,БЛАГОДАРЯ ЗА СТРАХОТНАТА РЕЦЕПТА!
ОБЛИЗАХМЕ СИ ПРЪСТИТЕ И ЕДВАМ НИ СТИГНА ,ПИТАХА ЗА ОЩЕ!:)





ПРЕДЛАГАМ ВИ РЕЦЕПТАТА НАПРАВО КОПИРАНА ,
ЗАЩОТО НЕ ХАРЕСВАМ ДА ИЗОПАЧАВАМ РЕЦЕПТИТЕ,
КОИТО ПРИГОТВЯМ НА ДРУГ ЧОВЕК!

Необходими продукти
1 заек домашен, а не див
200 грама гъби
1-2 с.л. червен пипер
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. бира
1/2 ч..ч. вино бяло
1 ч.ч. вода
сол на вкус

ЗА МАРИНАТАТА
2 броя морков почистени и нарязани на шайби
4-5 скилидки чесън нарязани на ситно
1 глава лук нарязан на ситно
3 с.л. целина корен, нарязан на ситно
1 ч.л. естрагон
2-3 с.л. оцет
1-2 зърна бахар
1 дафинов лист
Приготвяне
Заекът се изчиства, измива се добре, премахват се вътрешностите и се нарязва на порции.
Поставя се в подходящ съд заедно с продуктите за марината (морков, чесън, лук, целина, естрагон, оцет, бахар, дафинов лист) и се залива с вода докато се покрие добре.
Така заекът престоява 2-3 часа или една нощ.
След това водата се изхвърля като се запазват продуктите и подправките от маринатата.
Порциите от заека се овалват в олио, червен пипер и сол на вкус.
Нареждат в пръстения гювеч заедно с продуктите от маринатата и гъбите.
Преди това гъбите се заливат с вода, в която има размито брашно.
Така гъбите се измиват по-лесно.
Гъбите нарязваме заедно с пънчето и калпачето на гъбата.
Гъбите се добавят към порциите заек и другите продукти и се поръсва леко с олио.
Прибавя се виното или бирата, както и водата.
Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна /Важно е да сложите гювеча със заека в студена фурна; ако сте я загряли предварително рискувате да се пръсне гювечът/ и се включва на 220 градуса.
Така се пече около час и половина, намалява се на 180 градуса и се пече още толкова.
Ако не е достатъчно запечено може да се махне капака и се запича по желание.
Заекът може да се сервира топъл или студен, според предпочитанието.



~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...