Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
понеделник, 8 април 2019 г.
Баница със спанак,лапад ,сирене и яйца
Продукти
за тестото:
250 мл.- топла вода
20гр. -жива мая или 1 пакетче суха на Йоткер
2с.л.-олио
1ч.л.-сол
около 500гр.-брашно за меко тесто
МЕСИ СЕ МЕКО ТЕСТО ОТ ВСИЧКИТЕ ПРОДУКТИ!
Оставих да се отпусне докато направя плънката.
за плънката
3бр.- яйца
200гр- сирене натрошено
200гр.- спанак или коприва
200гр.- лапад
1малък- кромид лук
1 бр. морков настърган на ситното
50гр. масло
олио за намазване на тестото и тавата може и повече мазнина според вкуса ви.
ПРИГОТВЯНЕ
Кромида и моркова хубаво задуших в тиган с малко олио
Тогава прибавих нарязаните спанак и лапад и ги задуших да омекнат.
Разбих яйцата + сиренето + половината разтопено масло и прибавих задушените зелении, разбих хубаво в купа.
Тестото през това време се отпусна и с ръце го разтелих на тънко на дълъг правоъгълник изсипах останалото масло и малко олио от плънката отделих 3-с.л. ,а другата сипах в средата и разпределих навсякъде.
Навих на руло и сложих в тава, която обилно е намазана с олио.
Тогава изсипах отделената плънка отгоре и отново разпределих равномерно.
Сложих да пека на долен реотан на 180 градуса и след като се наду включих на долен и горен реотан до готовност.
Ние я обичаме препечена и хрупкава.
Много вкусна баничка ,опитайте!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много е вкусно!Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,ако приготвя баницата със замразен спанак,какво количество трябва да сложа?Благодаря!
ОтговорИзтриване400гр. сложете или едно пакетче не знам колко грама е?!
Изтриване