Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
четвъртък, 11 април 2019 г.
Тиквено богато руло
ТОВА СА ПЪРЖЕНИТЕ малки рула
ПРОДУКТИ:
2бр -тиквички /настъргани с кората/
3бр.-яйца
магданоз ,
чер пипер ,
сол,
сода бикарбонат на върха на ножа ,
и брашно колкото поеме за смес като за кекс .
1-2 яйца за намазване на рулата
1 пакет корнфлейкс за овалване на рулата
За плънката
нарязана шунка,или салам /или какъвто имате/
кашкавал на големи парчета и топено сирене
ПРИГОТВЯНЕ:
С тези продукти направих две различно приготвени рула.
Първото е със пържене ,а второто е със печене.
Настъргах тиквичките с кората и осолих.
Обърках хубаво за да пуснат водата си,тогава хубаво изстисках с ръце тиквичките.
Прибавих другите продукти .
Всичко разбърках да се получи,като кексово тесто.
РУЛОТО ВЪВ ФУРНАТА направих така:
То е по здравословно,защото няма пържене в него.
В тавата от фурната, сложих хартия за печене.
Налях от тиквената смес и със шпатула разпределих навсякъде,равномерно.
Така сложех във фурната на 220 градуса и пекох до готовност.
Изкарах и веднага го навих заедно със хартията на руло.
Включих отново фурната на 240 градуса за се загрее
През това време нарязах кашкавала ,топеното сирене и шунката на едри парчета.
Развих рулото и внимателно отделих от хартията.
Сложех в единият край на блата от всички продукти, за плънката и навих на руло и внимаваме да не го разкъсаме ,защото е много нежно.
Сложих в тавата и обилно намазах с четка с разбито яйце.
Поръсих със корнфлейкса и с ръка притиснах и от страни да се полепи от него.
Сложих във вече горещата фурна и пекох до порозовяване на коричката.
Пържените рула направих,така:
С голяма лъжица сипвах от сместа в малък,тефлонов тигана с малко олио и разстелих на тънко на целият тиган.
Така обърнах и от другата страна да се изпече.
Изкарах в чиния.
В единият край наредих шунката/салама/ топеното сирене,кашкавала.
Навих на руло.
Потопих рулата в разбитото яйце и после в корфлейкс
Пържа в нагорещено олио, докато порозовее рулото.
Така докато се изпържи от всички страни.
Може да го нарежете на половина и така да изпържите,ако ви е голямо рулото.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесни са и двата варианта ! Блогът ти е страхотен !
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Биги за милите думи !Твоят също много ми харесва и вече две рецепти съм направила от него и много ни харесаха!
Изтриване