Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 11 април 2019 г.

Тиквено богато руло






ТОВА СА ПЪРЖЕНИТЕ малки рула




ПРОДУКТИ:
2бр -тиквички /настъргани с кората/
3бр.-яйца
магданоз ,
чер пипер ,
сол,
сода бикарбонат на върха на ножа ,
и брашно колкото поеме за смес като за кекс .

1-2 яйца за намазване на рулата
1 пакет корнфлейкс за овалване на рулата


За плънката
нарязана шунка,или салам /или какъвто имате/
кашкавал на големи парчета и топено сирене




ПРИГОТВЯНЕ:
С тези продукти направих две различно приготвени рула.
Първото е със пържене ,а второто е със печене.
Настъргах тиквичките с кората и осолих.
Обърках хубаво за да пуснат водата си,тогава хубаво изстисках с ръце тиквичките.
Прибавих другите продукти .
Всичко разбърках да се получи,като кексово тесто.

РУЛОТО ВЪВ ФУРНАТА направих така:
То е по здравословно,защото няма пържене в него.
В тавата от фурната, сложих хартия за печене.
Налях от тиквената смес и със шпатула разпределих навсякъде,равномерно.


Така сложех във фурната на 220 градуса и пекох до готовност.
Изкарах и веднага го навих заедно със хартията на руло.

Включих отново фурната на 240 градуса за се загрее
През това време нарязах кашкавала ,топеното сирене и шунката на едри парчета.
Развих рулото и внимателно отделих от хартията.
Сложех в единият край на блата от всички продукти, за плънката и навих  на руло и внимаваме да не го разкъсаме ,защото е много нежно.
Сложих в тавата и обилно намазах с четка с разбито яйце.
Поръсих със корнфлейкса и с ръка притиснах и от страни да се полепи от него.


Сложих във вече горещата фурна и пекох до порозовяване на коричката.


Пържените рула направих,така:
С голяма лъжица сипвах от сместа в малък,тефлонов тигана с малко олио и разстелих на тънко на целият тиган.


Така обърнах и от другата страна да се изпече.


Изкарах в чиния.
В единият край наредих шунката/салама/ топеното сирене,кашкавала.


Навих на руло.


Потопих рулата в разбитото яйце и после в корфлейкс


Пържа в нагорещено олио, докато порозовее рулото.
Така докато се изпържи от всички страни.


Може да го нарежете на половина и така да изпържите,ако ви е голямо рулото.




~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~







2 коментара:

  1. Чудесни са и двата варианта ! Блогът ти е страхотен !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Биги за милите думи !Твоят също много ми харесва и вече две рецепти съм направила от него и много ни харесаха!

      Изтриване