Камбите се измиват и се изтърбушват.
Нареждат се в тава една до друга.
Във всяка камба се слага по
1 равна к.л.- сол,
1ч.л.-захар,
1с.л.- олио
1с.л.- оцет.
Тези ги направих чисти само със по 2-3 скилидки чесън в камбите.
Иначе може да ги направите и пълнени.
Пълнят се с нарязани на дребно моркови,карфиол,целина,може и настъргано зеле.
След това се слагат камбите наредени в тава и се пекът до леко зачервяване/омекване/.
Редят се в буркани цели и се обръщат с капачките надолу.
Завиват се хубаво да се задушат,така до другият ден.
Не се варят!
Станаха много вкусни особено със чесънчетата мммм....
Източник
Във всяка камба се слага по
1 равна к.л.- сол,
1ч.л.-захар,
1с.л.- олио
1с.л.- оцет.
Тези ги направих чисти само със по 2-3 скилидки чесън в камбите.
Иначе може да ги направите и пълнени.
Пълнят се с нарязани на дребно моркови,карфиол,целина,може и настъргано зеле.
След това се слагат камбите наредени в тава и се пекът до леко зачервяване/омекване/.
Редят се в буркани цели и се обръщат с капачките надолу.
Завиват се хубаво да се задушат,така до другият ден.
Не се варят!
Станаха много вкусни особено със чесънчетата мммм....
Източник
Наистина стават много вкусни, особено пълнени.Правя ги повече от 20 години и винаги са сполучливи.
ОтговорИзтриванеИ на нас ни харесаха и най вече че няма стерилизация!
ИзтриванеА колко време издържат така?
ОтговорИзтриванеЦяла зима предполагам ,аз за първи път ги правя!
Изтриване