Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 24 октомври 2019 г.

Пилешки воденички с гъби в сос бешамел



Продукти за 3 порции
1пакет 500гр.- воденички
150гр.-гъби
100гр.-кашкавал

Воденичките сварих във херметичното тенджера.
Гъбите изпържих с масло във тиган и когато бяха готови сложих и воденичките ,малко да се позапържат и те в маслото.
Започнах да правя и бешамела-

продукти за сос бешамела
40г -краве масло
2с.л.- брашно
2ч.ч. -прясно мляко
2 жълтъка от пресни яйца./може и без тях/
топено сирене

Приготвяне:
Кравето масло се слага в тиган на включен котлон да се разтопи.
Брашното се разтваря в хладка вода да стане на каша.
Когато маслото се разтопи се добавя брашнената кашица и се бърка непрекъснато.
За малко тигана се оттегля от огъня.
Налива се прясно мляко и съда отново се връща на котлона.
Бърка се непрекъснато с дървена лъжица или шпатула.
Трябва да се получи гладък и леко гъст сос.
Добавих нарязаното на парчета топено сирене с непрекъснато бъркане на котлона до стопяването му.
След като бешамелът стане готов се сваля от огъня.
Поръсва се сол/ако е необходимо,защото сиренето е солено/ и се добавят двата жълтъка.
Бърка се със лъжицата докато се получи еднородна смес.

В глинените съдове разпределих воденичките


После сипах отгоре им от сос бешамела и леко разбърках да влезне бешамела ,между воденичките.


и тогава нарязаните парчета кашкавал


Запекох само отгоре на партигрил /или на най-горно ниво във фурната/ за 5мин.


Много вкусно ястие се получи ,опитайте,няма да съжалявате!





”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар