![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNGxKZustbmFjCaPNng0iegOaU1FrjdU6-0aaq3auYmCgscR2W-31O53Pz_nY2LCqFdgbC9y0BH0AGLPWALJhGo5eXaolLkNSdrvpsJ956qJuwYWhla9pjUKHhZPC5EM-J2SZCPd1hob8/s640/IMG_20191024_122354.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0bFZGZz2RHgxzBzEqafuvWj76JKKLyPWQsxykNEDXhAi5yLVRSFxojqsSOlHgUxjG_lQOdWNpJrcrxRNg0FSrkhoq9iYxDFUzcyrsUKwpTLKHlHWHK2TaDG2ZTtwM8jwtCdzOJeBZ7C4/s640/IMG_20191024_122612.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhneKGi3NBWvuQ7utze-YLrQH7ZjIrb5Gn_IsZY2asCNsXYm8pK15Lhpy-UVm6hYm-F9zqSyMwUWvUsMHUNtZl34OqA_-DB1to2mLzANMrLAEl4ld1dYRzWTuUbdKhX-tkAPjxNvp0I9DI/s640/IMG_20191024_122825.jpg)
Продукти за 3 порции
1пакет 500гр.- воденички
150гр.-гъби
100гр.-кашкавал
Воденичките сварих във херметичното тенджера.
Гъбите изпържих с масло във тиган и когато бяха готови сложих и воденичките ,малко да се позапържат и те в маслото.
Започнах да правя и бешамела-
продукти за сос бешамела
40г -краве масло
2с.л.- брашно
2ч.ч. -прясно мляко
2 жълтъка от пресни яйца./може и без тях/
топено сирене
Приготвяне:
Кравето масло се слага в тиган на включен котлон да се разтопи.
Брашното се разтваря в хладка вода да стане на каша.
Когато маслото се разтопи се добавя брашнената кашица и се бърка непрекъснато.
За малко тигана се оттегля от огъня.
Налива се прясно мляко и съда отново се връща на котлона.
Бърка се непрекъснато с дървена лъжица или шпатула.
Трябва да се получи гладък и леко гъст сос.
Добавих нарязаното на парчета топено сирене с непрекъснато бъркане на котлона до стопяването му.
След като бешамелът стане готов се сваля от огъня.
Поръсва се сол/ако е необходимо,защото сиренето е солено/ и се добавят двата жълтъка.
Бърка се със лъжицата докато се получи еднородна смес.
В глинените съдове разпределих воденичките
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDKgKfUXAd9xCoZFhWoc3dwZ6SGg_yv_5RhGhECEactPVFt6KsQK0eO2piWa6Lgx9p3FCyV26f0rI0QuoRw9REMVkq6yUntJ5sE2uIYasuA85sJn2_HBY7qkQDD5OHxUfeIXJqmWbszEs/s400/IMG_20191024_120921.jpg)
После сипах отгоре им от сос бешамела и леко разбърках да влезне бешамела ,между воденичките.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0HpMZR6YP7-bookOVu8qzigyFM9_WLq1NsR0ligzdwUvkpqMtSJYSaO_dGXixDAefCLyNbv4iu32bonhOOk6gWB8kFmTIO6Y_dfTSUIZB20ktEEtuOD-gFHBduiJEsPrVRq_O9TzEdsI/s400/IMG_20191024_121131.jpg)
и тогава нарязаните парчета кашкавал
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBjqizPNfBPnFr9ygM3U7Uju3FucQ343fanyKUVcNF9pBiI19NKOLCl_rKrc2KaCr2EO7Z9DKJ70tGetlxyUNphrLyivA5QUyGgf9JdTNkncl-43b1nUWqB-H1PlHNn1GmWxkLYuRRIjM/s400/IMG_20191024_121214.jpg)
Запекох само отгоре на партигрил /или на най-горно ниво във фурната/ за 5мин.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbALOfJdT-Z6zK4cjjLkIGVD0Yk4RBkMtGwSdQx1OKom79utZGMn9873yG0dJMxOkCVSrLbu_TzkJo_KPq5S6KzXTyXlM9WoJwb_U4akDSPlqmxv_3ASTwIr2JiD-8GM4f63F8X2kfYS4/s400/IMG_20191024_122603.jpg)
Много вкусно ястие се получи ,опитайте,няма да съжалявате!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeLrLoVbYlUYAD_Hu9co1POaOW4T5MehUB-aTO8WVqphVC6GD0-hAjFqECdkbGTFE-pvzRvcfCFRN0gcpNcZis-aifQhAH0RsaQQqBYs7rDPbYkUK9rBBwNJZManqzNbSCr8_Dmw1_1W0/s640/IMG_20191024_122348-001.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-FNU4ApksVkBQTiPHeNzEvgT8YmQVfADVqmrV16KwF47osL15uTGcDI1EUnHr9wfZVYB-Th05syO43q_UyxUDgeUhRXmL8GsLg9wty2lNcQShFTAYq7CR6vYZvfqi9MclKEMb2wL_5UU/s640/IMG_20191024_122348.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjA7M4wDuPDMNnszxXo9OEHHT02Xofh52ZC8CuM2xdDV6bJRUhFoUx-wlSLdOjJ2CS6peL6q8-0GV5cFUDE9-g6LCM_rB7jd-mfM0Z2fx94uaO6GDCjeH1ZEqdUCLBkQ3b73llaNVJdqV4/s640/IMG_20191024_122739.jpg)
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар