Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 16 април 2020 г.

Козуначени мини кифлички



Продукти
3бр.-яйца
150мл.-пр.мляко
1/2 кубче -мая /или 1бр. суха на Йоткер/
7с.л. с връх -захар
100мл. - олио
настъргана лимонена кора
Брашно за меко тесто около 600.до 800 кг. в зависимост от големината на яйцата/
Локум, черни стафиди /може е някакъв мармалад който е гъст, а не сладко./
захар за овалване на кифличките.



Приготвяне:
Активирах маята с част от прясното мляко
Прибавих яйцата и разбърках,после изсипах половината от олио и отново разбърках.
Започнах да сипвам по малко брашно, и бърках с дървена лъжица.
Когато вече не може да се бърка го изсипах на плота и започнах да меся с ръце ,като прибавях брашно докато тестото стана, средно меко и да не лепне.
Когато си пипнете мекото на ухото така и тестото трябва да е меко.
Тогава започнах да слагам по малко от останалото олио и да разтягам и захлупвам тестото и така докато пое всичкото олио.
Бих тестото в плота 50 пъти и оставих за 10 мин. да отдъхне.
Направих козуначени кифлички със плънка от черни стафиди и локум./вие каквото имате мармалад, орехи,..../
Тестото разточих на кръг и нарязах на триъгълници сложих мармалада във широката част и така навих кифличките.
Сложих ги във тава постлана със хартия за печене.
В плоска чиния сипах захар и хубаво овалях кифличкити в него.

Оставих да втасат за 15-20 мин.
Пекох тавите на второ ниво с горен и долен реотан в предварително, загряна фурна на 160 градуса.



От същото тесто може да си направите козунаци,рула,и каквото се сетите.



И една хитринка как да съхранявате тестените изделия.Слагате отгоре нова шапка за баня и все едно в найлон сте ги сложири.Удобно и практично.



”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

1 коментар:

  1. Здравейте, имам въпрос:Оставяте ли да втасват,преди или/и след като навиете кифличките или 10 минути почивка и това е? А фурната 160 градуса с или без вентилатор е?
    Благодаря предварително, планирам ги за утре...

    ОтговорИзтриване