![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4rkaZk31P56V7OqjmGqiYTV-4rS9-qfDzvhWqP6zNb0Nkn4mbYe4z86Rmgex2PlTJL5ksrwiTnaC0DWC4F0OMk4lo54CNjWm_u0_1zaVle_U6a0rYOFKFhMKvyCkQ0fe5ard3sDnFvJg/s1600/IMG_20200416_122234.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMTK5HkKOfK-RWJROh9sccI6TEBvePhbrSecgIqdx44dR0PNITxKNMSN8j8dXj7JepA_DkoDNUPhMp_1QYrGJo5nzIFdeOvXbSEVPSXF6LmJaxZOUa-pDysyQble7Vy3G164iqThPYu6c/s1600/IMG_20200416_121604.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsLpyxiOjo8grzrjR9ZKUrjetUtZRGaYb4w6cRAYmql9SgoWCOyU3YwBUjlomHP79nk66yL-yyae56jyiAY36wEG9YYP_8kFfp07eH91SFEN952uyF3V9cO7M6KRbyoOqEZDFpGf6gtgY/s1600/IMG_20200416_121802.jpg)
Продукти
3бр.-яйца
150мл.-пр.мляко
1/2 кубче -мая /или 1бр. суха на Йоткер/
7с.л. с връх -захар
100мл. - олио
настъргана лимонена кора
Брашно за меко тесто около 600.до 800 кг. в зависимост от големината на яйцата/
Локум, черни стафиди /може е някакъв мармалад който е гъст, а не сладко./
захар за овалване на кифличките.
Приготвяне:
Активирах маята с част от прясното мляко
Прибавих яйцата и разбърках,после изсипах половината от олио и отново разбърках.
Започнах да сипвам по малко брашно, и бърках с дървена лъжица.
Когато вече не може да се бърка го изсипах на плота и започнах да меся с ръце ,като прибавях брашно докато тестото стана, средно меко и да не лепне.
Когато си пипнете мекото на ухото така и тестото трябва да е меко.
Тогава започнах да слагам по малко от останалото олио и да разтягам и захлупвам тестото и така докато пое всичкото олио.
Бих тестото в плота 50 пъти и оставих за 10 мин. да отдъхне.
Направих козуначени кифлички със плънка от черни стафиди и локум./вие каквото имате мармалад, орехи,..../
Тестото разточих на кръг и нарязах на триъгълници сложих мармалада във широката част и така навих кифличките.
Сложих ги във тава постлана със хартия за печене.
В плоска чиния сипах захар и хубаво овалях кифличкити в него.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMOk1iXKJ7vMMzHtQ4wjyORT2EA4GhUskRPaEjthqH3cMJBxz8uIN9jraDqQMEuHh36mFT5OsICfTVkcIJ07N_Iu2tX6Btdg9HnihjnlhUegChrj2_Cen4vO5hfGrI6efQWtCvb4T8Zjs/s400/IMG_20200416_105825.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuR0dYLMNIiHTCrNrW_nrPby9jTQxKISibsk-CNdaD8f1qtManAK-r-PpCj41EOFQf4h7Em4fk_pFJcCJWdM2_6dcSV-c12VNkWYTSmovRZu8YnJNxAbdd6M_kG8Ne6tzZi6rwa1wZ-4M/s400/IMG_20200416_110800.jpg)
Оставих да втасат за 15-20 мин.
Пекох тавите на второ ниво с горен и долен реотан в предварително, загряна фурна на 160 градуса.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1zRQMgjBEjDhj9hXRCmYiUqmzux8HobOf0kyRn-4IwfjvcJgRfE3iQOREYUMoLbf8us9hEGxAGjurh7_I8Q-1BHfaUJkxEaXpDE5qyBHOmOK1E1wrr19GZv0rEJuE7eY0UNbLRbEjF48/s400/IMG_20200416_121405.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrXG0tvjG3XkB46ZMKE70hJJZJ7BwpJNfLSBq7codaa4Pla1hPcVn4t1zFrAR3ziffhMlWUhpLX-NX2rcKgwJ65KuiB_75hhx9RuE9jX3vnQmVfRPtJ2H7izKiXqolb8V_0NHD4-jbbBo/s400/IMG_20200416_121558.jpg)
От същото тесто може да си направите козунаци,рула,и каквото се сетите.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiK893H2MsKsK7puM6ilCDMaE4vyRZG4TMaxV4CRtJknfkvfN38a_-arWyXUamXxIpklx6_3GzLp0v-YOcqq7dAzvNg5xRBPbzpwdN5YzBInCM52WFa-7A1gV8EWMlPaHd0ojQQshG0cJU/s400/IMG_20200416_121616.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjivKcDGyxScy7iUovW2P9jRub9yLUoh9SZZn8XDxvysnNIyj1paJUvwfAyPlkGZeoLNYUiCVOp2dCEQFcIOHDKarQ4Pe6W83KooYow8pKj_Z6zDeHU2GwdrM5JDpzn50dMX5W8gHkUaQU/s400/IMG_20200416_121735.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhq7WrUiUj-1w5revKOVBVz4QZY69qBy083Bm7NlZZtQyWQZfkqB4pNVJD47QzvisZdKqzkzL4yF1aRgIq5pKjPPWRC6l_ThoVHxe5N7GJB1ZA5J9DIEDBQN0pscw7rZVMsJQeUz7GA_YQ/s400/IMG_20200416_121754.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgy1t6IJwHp7W1dpip6i4HbczAv9o9fjsrXDL9Cj-Y3qE0wzJ-8oUvw2YiAlLhmyUJJH3LQZHhRWf8QHPXT7c-SKJ8s_lFiZGzIe0DpMrsAY3eM5APyDEEf0ACrGEePAEZxFhcYab0Mjc8/s400/IMG_20200416_122226.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisuOdNoLeedZMGWNr_8ccs7ikc6hFXGNDMuRVqmmcpJcvmbXTVXxvxUfjbxe1IkQF9tAerzxcyt45XKNI2adIeuFSlMbS7S2FUDKZuilLAX-pOfyo1GofaWTpFKXHQfDwNwg8to-vVw9g/s400/IMG_20200416_122242.jpg)
И една хитринка как да съхранявате тестените изделия.Слагате отгоре нова шапка за баня и все едно в найлон сте ги сложири.Удобно и практично.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhurNkazaR2_pobTjmWYjnG19MXt3PlQICmvuoQAsty0c89Fln5jMstSVxCR7wt0Balb5pX-l6Y67nzSzAWZk5rbWquUHdpGn4XgRlDWSy6-hD4NMyKAqzoMWhyphenhyphenm7Zuj27Rbh-q-_UXT9Q/s400/IMG_20200416_122320.jpg)
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Здравейте, имам въпрос:Оставяте ли да втасват,преди или/и след като навиете кифличките или 10 минути почивка и това е? А фурната 160 градуса с или без вентилатор е?
ОтговорИзтриванеБлагодаря предварително, планирам ги за утре...