продукти за тестото
200 мл.-прясно мляко,3 -яйца,/единият жълтък за намазване отгоре/
2 с.л.-кисело мляко,
2 с.л.-разтопено масло,или олио
2 с.л.-захар,
1 ч.л.-сол,
7 гр. -суха мая,или 1/2 кубче жива
брашно 500-600 гр.
за плънката
мармалад по избор
Приготвяне:
Пресях брашното в голяма тава.
Изсипах маята и размесих добре.
Направих кладенче по средата.
Налях топлото мляко,
Изсипах захарта.
Яйцата разбих с вилица и ги добавих към сместа.
Сложих маслото.
С лъжица размесих всички продукти ,като прибавях по малко и от брашното.
Доомесих с ръцете средно меко тесто.
Разделих на 4 топки.
Всяка топка разточих на кръг и нарязах на триъгълници.
В широкия край на всеки триъгълник,сложих по малко
Изсипах маята и размесих добре.
Направих кладенче по средата.
Налях топлото мляко,
Изсипах захарта.
Яйцата разбих с вилица и ги добавих към сместа.
Сложих маслото.
С лъжица размесих всички продукти ,като прибавях по малко и от брашното.
Доомесих с ръцете средно меко тесто.
Разделих на 4 топки.
Всяка топка разточих на кръг и нарязах на триъгълници.
В широкия край на всеки триъгълник,сложих по малко
Навих на руло към тесния край и нареждах в тава покрита със хартия за печене.
Намазах със жълтъка и поръсих със захар.
Така направих и с останалото тесто.
Може да направите половината тесто и солени с различни плънки.
Примерно:
Оставих кифличките да втасат.
Когато втасаха ,намазах кифлите с разбит жълтък и поръсих със захар.
Пекох на 190 градуса.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар