Страхотна рецепта опитайте!
продукти
400 мл.-прясно мляко,
4 -яйца,
4 с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
брашно около килограм за меко тесто
за поръсване -
сирене
намазване на пластовете - мас, олио и масло 250мл.
1 цяло яйце за намазване отгоре
Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.
Разделям на 8 части, всяка разточвам, намазвам с разтопени мазнината и поръсвам със сирене.
Поставям една върху друга 4бр. като между всяка мажа с масло и ръся сирене..
Навивам на руло и нарязвам на едри парчета..... поставям в тава, с размер 30 см., покрита с хартия за печене.
Така процедирам и с останалите 4 топки.
Втасва до удвояване на обема.
Намазвам с разбито яйце.
Пека на 180 градуса до готовност.
Всеки може да си оформи тутманика по свой начин.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар