100мл.-прясно мляко
100мл.-топличка вода
2с.л.- кисело мляко
1бр.- яйце
1пакетче
7гр.- суха мая или 20гр.- жива
1ч.л.- сол
1с.л.- захар
1с.л. -оцет
+,- 600гр.- брашно
Всичко замесих на средно меко тесто.
Оставех да почине 15 мин. през това време си направих плънката.
ЗА ПЛЪНКАТА
5-6 стръка- праз
1 голям морков настърган на ситно ренде
червен пипер ,
сол ,
щедро чубрица,
чер пипер
100мл.-олио
Приготвяне
Праза нарязах и запържих в олиото заедно със настърганият морков.
Пържих докато остане на мазнина.
Добавих червеният пипер,солта обърках хубаво и махнах от котлона.
Добавих черен пипер и чубрицата.
Разделих тестото на 5 равни части.
Всяка част разточих на правоъгълник.
Не е нужно кората да е много тънка.
Плънката също разделих на толкова части, колкото са парчетата тесто.
Сложих плънката върху кората която не е толкова тънка както са купенита,точени кори.
По хубаво става когато са по дебелички.
Така всички кори навих на рула и сложих в тавичката.
Оставих да втаса около 15 мин. намазах с масълце леко
Пекох на 190 градуса до готовност.
Супер вкусна баничка!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар