Аз го направих в йена глас съд ,че моят гювеч е много голям. Понеже сме двама и гърнето ми идва голямо за тази рецепта.
Вие си го направете в гърне по хубаво става.
500гр.- пилешки дробчета
3 големи глави- лук
5бр.- печени чушки
3бр.- настъргани домати /може и от консерва/
5с.л.- олио
1ч.л.- червен пипер
щипка захар
черен пипер
сол
магданоз
ПРИГОТВЯНЕ
Измих и изчистих, добре пилешките дробчета.
Изсипах дробчетата в голям тиган с половината олио и готвих, докато се изпари напълно водата.
Бърках от време на време.
Когато започнаха да се запичат налях останалото олио и добавих нарязания на полумесеци кромид лук.
Готвих до омекване на лука.
Сипах дробчетата в гювеча /може и в йена тавичка/ с капак.
Предварително нарязаните на дребно печени, чушки ,добавих и тях в гювеча, заедно с доматите и нарязания на ситно магданоз.
Прибавих червеният пипер, солта, захарта и черният пипер.
Разбърках добре и сложих в студена фурна.
Включих на 150 градуса леко да се затопли фурната/за да не пукнем гювеча/ и след това я увеличих на 200 градуса.
Гответе около 15 мин.
Да Ви е сладко ,както и на нас.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар