Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 12 януари 2023 г.

✨ Мини кроасани с орехи и захар ✨

продукти за тестото: 
2бр.-яйца 
 1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр. 
 200гр- кисело мляко 
 100гр.-прясно мляко 
 3 с.л.- олио 
 1/2 равна ч.л.- бакпулвер 
 щипка-сол 
 2 с.л.-захар 
 около +,- 600- 700гр.- брашно за меко тесто 

  отделно още, трябва: 
олио за намазване на пластовете /може и масло/
4с.л.-прясно мляко за намазване на кроасаните 

  за плънката: 
счукани орехи
 захар 

  Приготвяне: 
 Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда, а направо в брашното. Всички продукти се изсипват в кладенчето и се омесва средно меко тесто. 
 ОФОРМИХ КРОАСАНИТЕ, ВЕДНАГА!!!
За мини кроасани:
Разделих тестото на 4 равни топки.
Първата топка разделих на 4 еднакви топки.
Всяка топка разточих на кръг намазах обилно с олио/ или масло/
Разточих второто топче и сложих върху първата ,като обилно намазах и нея с олио.
Така процедирах със всички 4 топки, които наслагвах една върху друга.
Тогава с точилката разточих   на по-голям кръг.
Нарязах на дълги и тесни триъгълници/вие решете, колко тесни да са/
Сложих в широкият край на всеки триъгълник , смлени орехи и захар.
Навиват се като леко се издърпва тънкият край да се разтегли.
По същият начин процедирам и с останалите топки от тестото.

За по големи кроасани: 
Разделих тестото на 2 топки 
 Първата топка разделих на 8 еднакви, малки топки. 
Всяка топка разточих на кръг, намазах обилно с олио. 
Разточих втората и я сложих върху първата, като обилно намазах и нея с олио. 
Така процедирах със всички 8 топки, които наслагвах една върху друга. 
Тогава със точилката леко разточих на по-голям кръг. 
Нарязах на дълги и тесни триъгълници /вие решавате колко тесни да са/. 
Сложих в широкият край на триъгълниците, смлени орехи и  захар. 
Започнах да навивам, като леко издърпвам тънкия край да се разтегли. 
По същият начин процедирах и със втората топка от тестото. 

 Ако ви са достатъчно кроасаните от първата топка, може да си запазите тестото във фризера за друг път. 
Редих в тава, покрита с хартия за печене. 
Втасват за 40 минути на топло или завито с кърпа във фурната на 40 градуса. 
Хубаво изчакайте да удвои обема си и тогава печете!!! 
Мажат се с прясно мляко, може и да се поръсят със захар или семена. 
Пекох на 190 градуса до готовност. 


 В линка може да видите уникалното "Лудо тесто", което става за всичко. 
"ЛУДО ТЕСТО"


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар