продукти за тестото:
2бр.-яйца
1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр.
200гр- кисело мляко
100гр.-прясно мляко
3 с.л.- олио
1/2 равна ч.л.- бакпулвер
щипка-сол
2 с.л.-захар
около +,- 600- 700гр.- брашно за меко тесто
отделно още, трябва:
олио за намазване на пластовете /може и масло/
4с.л.-прясно мляко за намазване на кроасаните
за плънката:
счукани орехи
захар
Приготвяне:
Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда, а направо в брашното.
Всички продукти се изсипват в кладенчето и се омесва средно меко тесто.
ОФОРМИХ КРОАСАНИТЕ, ВЕДНАГА!!!
За мини кроасани:
Разделих тестото на 4 равни топки.
Първата топка разделих на 4 еднакви топки.
Всяка топка разточих на кръг намазах обилно с олио/ или масло/
Разточих второто топче и сложих върху първата ,като обилно намазах и нея с олио.
Така процедирах със всички 4 топки, които наслагвах една върху друга.
Тогава с точилката разточих на по-голям кръг.
Нарязах на дълги и тесни триъгълници/вие решете, колко тесни да са/
Сложих в широкият край на всеки триъгълник , смлени орехи и захар.
Навиват се като леко се издърпва тънкият край да се разтегли.
По същият начин процедирам и с останалите топки от тестото.
За по големи кроасани:
Разделих тестото на 2 топки
Първата топка разделих на 8 еднакви, малки топки.
Всяка топка разточих на кръг, намазах обилно с олио.
Разточих втората и я сложих върху първата, като обилно намазах и нея с олио.
Така процедирах със всички 8 топки, които наслагвах една върху друга.
Тогава със точилката леко разточих на по-голям кръг.
Нарязах на дълги и тесни триъгълници /вие решавате колко тесни да са/.
Сложих в широкият край на триъгълниците, смлени орехи и захар.
Започнах да навивам, като леко издърпвам тънкия край да се разтегли.
По същият начин процедирах и със втората топка от тестото.
Ако ви са достатъчно кроасаните от първата топка, може да си запазите тестото във фризера за друг път.
Редих в тава, покрита с хартия за печене.
Втасват за 40 минути на топло или завито с кърпа във фурната на 40 градуса.
Хубаво изчакайте да удвои обема си и тогава печете!!!
Мажат се с прясно мляко, може и да се поръсят със захар или семена.
Пекох на 190 градуса до готовност.
В линка може да видите уникалното "Лудо тесто", което става за всичко.
"ЛУДО ТЕСТО"
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар