2бр.- големи картофа
1бр.- морков
1бр.- малък червен кромид лук/може и бял/
няколко пера пресен кромид
2бр.- яйца
2 пълни с връх с.л.- брашно
магданоз
джоджен
чер пипер
1ч.л.- сол
олио или масло за намазване на тигана
Обелих, картофите и моркова.
Настъргах ги на едрото ренде.
Лука нарязах на тънки полумесеци.
Перата на пресният кромид на ситно.
Чукнах яйцата,сложих брашното и всички подправки.
Хубаво обърках.
Тигана с не залепващо покритие, сложих на котлона, който включих на 5та степен/НЕ ПОВЕЧЕ,защото трябва да се печат на бавен котлон/
Сипах 1с.л.- олио и сложих на купчинки по една лъжица от сместа и оформих на кюфтета.
Когато хубаво се зачервиха от едната страна ,обърнах и от другата страна да се изпекат.
Така докато свърши сместа , като на всяко зареждане, добавях по лъжичка олио /може и масло/.
Много, много вкусни станаха,опитайте!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Следващият път ги направете само със стар кромид. Стават като истински кюфтета. И умирисват по същия начин.
ОтговорИзтриванеАз съм родопчанка и само със стар кромид съм правила безброй пъти.Съставките са както за пататник но се правят кюфтенца. Благодаря за уточнението!
Изтриване