6 -яйца
180 гр.-захар
60 мл.-вряла вода
190 гр.-брашно,
2бр.- ванилия или струйка течна
1- бакпулвер.
Разделям белтъците от жълтъците.
Разбивам белтъците с половината захар до твърди връхчета и оставам на страни.
Разбивам с миксер жълтъците с другата част от захарта до побеляване на сместа, трябва да стане пухкава, добавям горещата вода с непрекъснато бъркане, след това брашното с бакпулвера и ванилията.
Добавям белтъците към сместа от жълтъците, внимателно бъркам със шпатула или дървена лъжица до усвояване на белтъка.
Разделих тестото на две и в едното сложих какао,за да стане шаренко.
Пека в тавата на фурната, върху хартия за печене, за около 15P,16 мин.,
Фурната е загрята на 180 гр.
За пълнежа, сладко от дюля, и крем ванилия за бисквитена торта.
При мен сладкото беше от ягоди.
РЕЦЕПТАТА Е НА Emilia Mitreva
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар