Ето и рецептата аз как ги правя.
Трябват ни:
Тогава хубаво ги измих.
С нож обелих външната обвивка, /понякога се обелва заедно с вътрешната по-жилава ципа/.
Измих хубаво белите гъби.
2-яйца
100мл.- бира
брашно за рядка смес
черен пипер
сол
В дълбок съд чукнах яйцата и ги разбих и прибавих бирата.
Отделно сипах брашното за панировката и смесих с подправките.
Смесих двата компонента да се получи каша, като боза.
Топвах всяко парче пърхутка в сместа и пържих в сгорещена мазнина до златисто.
Оставях ги върху салфетка или кухненска хартия да попие излишната мазнина.
Това е за панираните пърхутки.
Продукти за гъбеният сос
250гр.- пресни гъби
1 ч.ч.- бяло вино
сол
черен пипер
2с.л.- брашно
80гр- масло
щипка- индийско орехче
Почистих гъбите и ги нарязах на по едри парчета.
В тенджерка сипах виното и 2ч.ч. вода сол и чер пипер и прибавих и гъбите.
Всичко оставих да къкри около половин час.
Отцедих бульонът от гъбите.
Отделно запържих брашното с маслото до леко кафенеене.
Разредих с гъбения бульон и тогава добавих и гъбите.
Поръсих щедра, щипка индийското орехче и оставих соса да ври на слаб огън около 5 минути.
Ако стане гъст, се разрежда с малко гореща вода.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар