Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 1 септември 2024 г.

Панирани пърхутки с гъбен сос

Намерих си вчера пърхутки и веднага си ги направих, защото много ги обичаме панирани.
Ето и рецептата аз как ги правя. 

Трябват ни:
 Пърхутки
Изрязах корената система. 
Тогава хубаво ги измих. 
С нож обелих външната обвивка, /понякога се обелва заедно с вътрешната по-жилава ципа/. 
Измих хубаво белите гъби. 
Нарязах ги на филии дебели 1см.,   осолих и поръсих чер пипер
За панировката 
2-яйца 
100мл.- бира 
брашно за рядка смес 
черен пипер 
сол 

 В дълбок съд чукнах яйцата и ги разбих и прибавих бирата. 
Отделно сипах брашното за панировката и смесих с подправките. 
Смесих двата компонента да се получи каша, като боза. 
Топвах всяко парче пърхутка в сместа и пържих в сгорещена мазнина до златисто. Оставях ги върху салфетка или кухненска хартия да попие излишната мазнина. Това е за панираните пърхутки. 

  Продукти за гъбеният сос 
250гр.- пресни гъби 
 1 ч.ч.- бяло вино 
сол 
черен пипер
2с.л.- брашно 
 80гр- масло 
 щипка- индийско орехче 

 Почистих гъбите и ги нарязах на по едри парчета. 
В тенджерка сипах виното и 2ч.ч. вода сол и чер пипер и прибавих и гъбите. Всичко оставих да къкри около половин час.
 Отцедих бульонът от гъбите. 
Отделно запържих брашното с маслото до леко кафенеене. 
Разредих с гъбения бульон и тогава добавих и гъбите. 
Поръсих щедра, щипка индийското орехче и оставих соса да ври на слаб огън около 5 минути. 
Ако стане гъст, се разрежда с малко гореща вода.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар