400 мл.-вода
100 мл.-прясно мляко
1 пълна ч.л.-сол
1 пълна с.л.-захар
2с.л.-олио
1 с.л.-оцет
1 кубче - мая или 2бр.суха х 7гр.
около 1кг.- брашно
Всичко това го меся в купата на Tupperwarе, или на меса на ръка и го оставям да почине в купата като я затворя и сложа във друга купа със топла вода.
Използвам купите на Tupperwarе, защото в тях тестото втасва за 20 мин.
Аз си я взех ЕТО ОТ ТУК като се присъединих към групата.
Когато нямам време да меся купувам готово тесто .
Тестото е много ,за това ако сте малко хора, просто намалете продуктите.
ЗА ПЛЪНКАТА
1връзка -ПРАЗ
500гр.-кайма
повечко -олио носи на мазнина
червен пипер ,
сол ,
чубрица,
Запържвам нарязаният праз .
Слагам тогава каймата и хубаво раздробявам.
Слагам и подправките и пържа докато остане на мазнина.
Приготвяне
Взимам от тестото и разточвам на правоъгълник.
Слагам щедро от плънката в единият край и навивам на руло.
Слагам върху хартия за печене или на силиконова подложка за печене на Tupperwarе, родих се с нея, вече не купувам хартия за печене.
Аз си я взех ЕТО ОТ ТУК като се присъединих към групата.
Пекох на 220 градуса до готовност.
Не ги мажа със жълтък отгоре, само като ги извадя леко с масло мажа коричката.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар