Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 18 септември 2024 г.

Мариновани пиперки, моркови и патладжан


Продукти- вие решавате колко ще е количеството на зеленчука:
пиперки
моркови
патладжан


За марината 
 0,500мл.-оцет 
 100мл.- олио 
 2с.л.- сол 
 150гр.-.захар 
 Черен пипер, 
 дафинов лист 
 4 стръка -целина 
глава нарязан - чесън 

ВАЖНО!
Спазвайте стриктно пропорциите за маринатата, защото е много сполучлива. Ако имате повече зеленчуци и маринатата не стига или промени вкуса си, /от време на време опитвайте маринатата, защото зеленчуците взимат от нея вкусовите качества/ направете си нова.



 Пиперки колкото желаете, като количество, може зелени и червени да са. 
 Марината с подправките чер пипер, дафинов лист оставяме да заври. 
В марината която завря първо сложих морковите да врят около 7-8 мин. 
Трябва да са полу сварени, да не са меки.
Извадих с решетъчна лъжица.
Тогава към саламурата прибавих нарязаният патладжан и него варих да промени цвета си.
Пускам последно, пиперките за 2-3 мин. да променят цвета си. 
 Вадя ги, прибавих нарязан чесън, целина и хубаво обърках в тавичка всички бланширани зеленчуци. 
Насипах в буркани, като с лъжица хубаво тъпча  за да няма празни пространства. 
 
ВАЖНО!
НЕ СЕ СИПВА от маринатата в бурканите, защото е само с оцет и ще станат,  много кисели зеленчуците  ! 
 Стерилизирах 5 мин.
Много бърза и вкусна туршия...... 
 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара: