Последователи

събота, 28 април 2018 г.

Печен свински бут с мед,мента,соев сос и бира




Около 2кг свински бут
сол
чер пипер
мед хубаво да се намаже бута
соев сос
малко кимион
зехтин или масло аз сложих масло
магданоз
мента прясна или суха
1 стрък пресен кромид (да не е много кромида)
100мл.-бира
малко вода

Приготвяне
Месото нарязах на квадрати ,осолих, поръсих с чер пипер и кимион.
Сложих в йена глас тавичка като на дъното полях малко зехтин и с лъжичка намазах хубаво с меда.
Поръсих със соевият сос около 50-60мл.
Нарязах кромида и магданоза и наръсих отгоре ,бута сложих и ментата.
Намуших в разрезите по парче масло /може и зехтин да поръсите/ .


Сложих капака на йена глас тавичката и сложих на силна фурна докато заври.


После намалих на 160 градуса само да къкри,за около час.
Това е много важно, да се пече на слаб огън, става много вкусно и крехко.
Поднесох със топчета от картофено пюре,сладко-кисел сос,конфитюр от червени чушки








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...