Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 20 април 2018 г.
МЕД ОТ ГЛУХАРЧЕТА
Необходими продукти
200 цвята или ако не ви се брои около 5 шепи цвят от глухарче (без дръжки)
захар - течност/ 1:1/измерва се в чаша или купа и колкото купи сироп, толкова захар се слага.
1 -лимон
1 ч.л.- лимонена киселина
Приготвяне
Цветовете от глухарчето измих добре.
Лимона нарязах на парченца, заедно с кората.
Налях 2 л вода, и сложих да вари 15 минути, оставих да престои една нощ.
На сутринта изцедих хубаво глухарчетата и прецедих сиропа.
Полученото количество се измерва в чаша или купа и колкото купи сироп отделих, толкова и захар,сложих.1:1
Сложих на котлона и вари до готовност ...капнах капка върху чиния и тя не се разлива.
2-3 минути преди да сваля от котлона, прибавих лимонена киселина.
Сипах медът докато е още топъл в подходящи буркани и завих веднага с капачките.
Имайте предвид, че когато изстине, медът се сгъстява още.
Използват се за лечение при простуда, вирусни заболявания, проблеми с дихателните пътища, синусите и благоприятстват дейността на нервната система, подобряват качеството на съня.
Освен това, ползите от меда не се изчерпват до тук. Консумацията на една лъжичка дневно от природния еликсир регулира кръвното налягане и укрепва функциите на черния дроб, бъбреците и половата система.
Разбира се, освен ползи, може да има странични ефекти, които да предизвикат алергии или да се отразят неблагоприятно на бременни, кърмещи майки или хора, страдащи от стомашно-чревни болести, язви и други.
Важна е консумацията на еликсира в умерени количества, за да се отрази максимално благоприятно на тялото, здравето и метаболизма ни.
По статията работи: Русиана Михайлова
Източник: viviendosanos.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар