![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbNtoFI-Z2bqtJ4hC1s9LQ0wbOAVSJmxhsaf5AWeACUFIiXvfLQmednyfucMeq-RJAL4-fU6HFGMUe6__OqW1-HJxdWvXvo0PsXdXarPbrDbN2_ltuxGGtN3nxJc4jTEknVYc7-MvxJb8/s640/IMG_20180420_134431.jpg)
Необходими продукти
200 цвята или ако не ви се брои около 5 шепи цвят от глухарче (без дръжки)
захар - течност/ 1:1/измерва се в чаша или купа и колкото купи сироп, толкова захар се слага.
1 -лимон
1 ч.л.- лимонена киселина
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_PcQKMsRKTxDWsIqanOF4yD87ICFGLcqsvzyAVgXV-AxHlLfNLc0_W_dMn8Ttux_KQoc-oNvB_fyrSbDWa-Fo1YH3-SWBldCnQL7mKWuGnsQeGbZCCJjaB4039ys3MC3kcen6o7eGIGo/s640/IMG_20180420_134326.jpg)
Приготвяне
Цветовете от глухарчето измих добре.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8plB8_4mJnYf-DfwO78ulfeUqBiXMJLXUppWQmFaZizUxn_ynMWqYju67hoEw2Zb_DSbt-WfdiyuJ_ZmPsu4k7aHMnyclLmf2RZkdaaA__EtxrGb5o_63IixihTu4xGpzjakEZACcJ_s/s400/IMG_20180418_135212.jpg)
Лимона нарязах на парченца, заедно с кората.
Налях 2 л вода, и сложих да вари 15 минути, оставих да престои една нощ.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2AkXus7xj_9VZl65qltP79g1ZBM7a51ODdf-raZDJcC7kqZ1-ssEYwf5_kusnQvM8GxsNCu1ppvy1I-Z8cdLD4jmfv6CiOXtSo1Kt0JZXkdcL7Ev79y2qmKmvKQikwESOu-jTOyUWjeY/s400/IMG_20180418_173139.jpg)
На сутринта изцедих хубаво глухарчетата и прецедих сиропа.
Полученото количество се измерва в чаша или купа и колкото купи сироп отделих, толкова и захар,сложих.1:1
Сложих на котлона и вари до готовност ...капнах капка върху чиния и тя не се разлива.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiglP9GVgy_qhEZDkpN9_fe90SDnGQLTNzHjFI4ROOurrkMvG8ti-wBbrBkNUle-1Ge4dxmxvHwflCAu15SaRNIOpEonV3lTnpFeijSotZ2yhM8v5hDJGgk4HWPXg1OynsbG4QeUa_PRI/s400/IMG_20180420_133053.jpg)
2-3 минути преди да сваля от котлона, прибавих лимонена киселина.
Сипах медът докато е още топъл в подходящи буркани и завих веднага с капачките.
Имайте предвид, че когато изстине, медът се сгъстява още.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhumhyEHkAeXGjiiBIj3M5brAUNgU2KQ9fsGYG8RGiRbhmX99NwS3y7xxUw3TIGYM6nIqYVN30R85-01wnIU4opxN8B2AgWDmjJ4hOp2fh1s9jDsER4_eeFk4ZwAlJd9LOKS5AxTMt6eE/s640/IMG_20180420_134256.jpg)
Използват се за лечение при простуда, вирусни заболявания, проблеми с дихателните пътища, синусите и благоприятстват дейността на нервната система, подобряват качеството на съня.
Освен това, ползите от меда не се изчерпват до тук. Консумацията на една лъжичка дневно от природния еликсир регулира кръвното налягане и укрепва функциите на черния дроб, бъбреците и половата система.
Разбира се, освен ползи, може да има странични ефекти, които да предизвикат алергии или да се отразят неблагоприятно на бременни, кърмещи майки или хора, страдащи от стомашно-чревни болести, язви и други.
Важна е консумацията на еликсира в умерени количества, за да се отрази максимално благоприятно на тялото, здравето и метаболизма ни.
По статията работи: Русиана Михайлова
Източник: viviendosanos.com
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb5qd9vJKiW2NT-tb2-fej-s68flCQk_1QwysgRqkTAfSLyb9nemki_kyrsrBjsi6Ssr-MfNfBVcRqo1lw_9yrs5mdzhE6ryo9kFSSh7OpVdH99jFIuYt_3mRolV1WY54IfxCfnFLhzts/s640/IMG_20180420_134405.jpg)
Няма коментари:
Публикуване на коментар