![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggMwB26HbRxjAVjCA7IkH3N2hlQgyRVTwEP2pnitS6kGZlRRKfV9ffJ_nuCvLNpjgR-abhqmKY_INrs6j0VyvmFGSzNmSdyyBTO3PA7u51zCj2HlbnOy8XiV0WeK0IdwRSJW_HwQvWwrs/s640/IMG_20180412_141227.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJxM0lybD07upcSdBhr6iPTPW9kB_6UVZqlfkL8d4F5b8u7xRuPopNLnSzsfw_OZl20r6m96k4VgrXAo1f9Vh8XfaUKL-2Bim7oN8AnnK4mz3-9qweR46Yj38XfuniFCuVWtiuQodduNs/s640/IMG_20180412_141255.jpg)
Ето една рецепта с която да си употребите останалите козунаци от Великден.
Някъде бях гледала хляб да се валират филии и реших да пробвам с козунака.
Много сполучливо се получи и много вкусно и нещо по различно и интересно.
Горещо препоръчвам да опитате и няма да съжалявате!
Нарекох ги каноли,защото не измислих друго име ,а те са досущ като тях.
ЗА КАНОЛИТЕ
1 -козунак
3бр.-яйца
1ч.ч.-олио за пържене
СИРОП
1ч.ч.-вода
1ч.ч.-захар
ЗА КРЕМА
продукти:
1 литър-прясно мляко
1/4 пак.-масло
.......
1 ч.ч.-захар
3 пълни с.л. -брашно
3 - жълтъка,
ванилия
тези три неща се смесват добре с малко водичка или мляко да стане каша.
1 литър- прясно мляко завира и се прибавя горната смес при непрекъснато бъркане.
Като е готов крема се слага 1/4 пак.-масло бърка се докато се разтопи.
Козунака нарязах на филии ,дебели 1 пръст.
с точилка разточих филиите да станат плътни и тънки.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTfeMADTZ_n5gYuldFRo-IJAtgOS4n2_JlziQCijsu55mNwKDfx4ju_BRnjcwDIjfyz0qYE8BdNzXoKrW-UOb0L0ORA-0JSPIZPDfIxYXz7eZPVdirP6jcVl5WE2N8fI3OOFM42tsyaUg/s400/IMG_20180412_115909.jpg)
Навих на руло но да остане дупка в средата и леко краищата да се застъпват.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAWAi7WacLJSFgDD4IZ3twItF6BAhpKMSF4aFZCJfFedfWJj-xtb4mbvbahzjGUG4CUyzNHGJT5_3nSc5HwCuEtq_kQnyp8EtVHRH4erNWTY9qDsS7GXNs31INOacKQlhWmpTcsW94Gk0/s400/IMG_20180412_115921.jpg)
Разбих чиния 3 яйца и потопих хубаво козунака
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheSEb0RnNu2rEFYUUGiKfCSjd64cflOQgrToXvuIiXDFiqx0NdIBxHodGSNLccTXImjzDYs-6e8K-fWQnj8oO_c307R6noZMATrY8hfwQXvQ9EHVCz-iOGDL9IGGQoNpfZ1hYqCvU2uPY/s400/IMG_20180412_115930.jpg)
Внимавам да не се развие и го слагам в нагорещено олио надолу със краищата за да се изпържи и да не се развие.
После обърнах и от другата страна да се изпържи.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3_0Sh6kp_l7I-1hewPtCPP-zylWXacCZA3ytCPRupOOKTxdJlGbOeTp0argHTpnJ8eoDzL_-A9npsEP4sbBFRwcVq7SEd81O0MPpwuZSTbP7XN5uNFVk06f80FGsjbOofq2e-MJtjyxQ/s400/IMG_20180412_115948.jpg)
Нареждах върху салфетка
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiptyMrZkQCFAEy1C6YTstMlFb0hSE-TgYTeYgNd4GIsR-Omka05vzbL1uH1h_pXyz6PQOgv3AJ0-LWBV3SMwcc1CmW5GB5uS0BiusmyOXvAQcrnj3EItWPvXIHKA30f40ATxZTebEQB9s/s400/IMG_20180412_121237.jpg)
Когато всички ги изпържих сложих да направя сиропа.
Още докато е горещ потапях всяко каноли в сиропа за секунда.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgZeEi3XwpaichHG_KTv2h8VX5LhRaPAcvB04phOaHEv-mMvyhfhaoxJFpPHdp1QBh1lNFx-R3gGR_asElitUWMuYX7jgNw5nV0Xqgi1cWD4G1rOFTx20KIPvJinV4fFRG7-PZprG0_EQ/s400/IMG_20180412_121754-001.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJRvEsA8VbL-Vihoz7h90kf3-YSVuypP6yoZ18D_JdqEQeRr4YayZEWnSLx5CqAhENgCm5tSQX4J5Cbmksq6U5tpmoD1YaJYWuQ5crKADABRT899GDYFQfv69eALMESVuUTv-eOFZm42c/s400/IMG_20180412_121806.jpg)
Наредих ги във поднос
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZOdYwmVHpD_A2put9xiWINq84wy9PadLLM4RngBiu9TBNrtzFH_gtcX0bXWeFzsPkbdjAX2yi5iOopHh1jelisBrheV6-MmKE-EQUtSLY-KmtTI7ypm2eV2YWCEdLljvwmJocyyDGR9o/s320/IMG_20180412_121813.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfulyo1E5njTifNAHjWVbslyKNHe9ib-agv2VLDMFpSlY3NPECepgo5i7izONJvwmDw5oJSFO3iEZgX2j0qx7Wt9CIs4Qr3AnXPdWKH4m_7lqQx9BBsZrmJIv7GuP1CPqYKeRANfYhvfg/s320/IMG_20180412_122139.jpg)
Когато поизстинаха и крема също ,в пош напълних крема и напълних всяко каноли.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB2VeAFMEzaIwjOXRwStNYVthxTeZfq6-DzCk1zq5YwXkegGw9avxwTa7CWfE7X2tUYqcSsgtgEJ21WQi4K-_2qM1lloWF91lzPx6ACHgFsweaUs631EV4UbWRsYssE7zSLSOzLfzN2UM/s400/IMG_20180412_141312.jpg)
Наредих в подходяща чиния и поръсих с пудра захар и отгоре какао/може и без какао,аз направих и двата вида/
Много вкусни станаха и гостите ги харесаха много!
Тези напълних с тирамису на д-р Йоткер
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbkSF8OMDykgRE-T9P-uaSlNOP4nwnhT7ZlCheC0u1GhKUVH8XqLoaWALZ0jkduc5zGoBTG779dJ_Ep5VhwCIeX92tMkrg10vvCrK55BIykZaBDr_1fnMCoFBH7hbFTntve6pvuuwte-U/s640/IMG_20180412_124102-001.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyZjZ3LKzAypxHF86FK0IT33kQowShEiqyPixYlzV2qbJAPtCj0F_kpgwce9Z3qSygqVtm6Hz7YHUVj5FQ66bCjtAU-SlyMAa2opL49Chc0RX-qMWoCzibi7hOGI5Vku-h5K6-62BOHws/s640/IMG_20180412_141334.jpg)
Няма коментари:
Публикуване на коментар