Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
четвъртък, 12 април 2018 г.
Каноли от козунак с яйчен крем
Ето една рецепта с която да си употребите останалите козунаци от Великден.
Някъде бях гледала хляб да се валират филии и реших да пробвам с козунака.
Много сполучливо се получи и много вкусно и нещо по различно и интересно.
Горещо препоръчвам да опитате и няма да съжалявате!
Нарекох ги каноли,защото не измислих друго име ,а те са досущ като тях.
ЗА КАНОЛИТЕ
1 -козунак
3бр.-яйца
1ч.ч.-олио за пържене
СИРОП
1ч.ч.-вода
1ч.ч.-захар
ЗА КРЕМА
продукти:
1 литър-прясно мляко
1/4 пак.-масло
.......
1 ч.ч.-захар
3 пълни с.л. -брашно
3 - жълтъка,
ванилия
тези три неща се смесват добре с малко водичка или мляко да стане каша.
1 литър- прясно мляко завира и се прибавя горната смес при непрекъснато бъркане.
Като е готов крема се слага 1/4 пак.-масло бърка се докато се разтопи.
Козунака нарязах на филии ,дебели 1 пръст.
с точилка разточих филиите да станат плътни и тънки.
Навих на руло но да остане дупка в средата и леко краищата да се застъпват.
Разбих чиния 3 яйца и потопих хубаво козунака
Внимавам да не се развие и го слагам в нагорещено олио надолу със краищата за да се изпържи и да не се развие.
После обърнах и от другата страна да се изпържи.
Нареждах върху салфетка
Когато всички ги изпържих сложих да направя сиропа.
Още докато е горещ потапях всяко каноли в сиропа за секунда.
Наредих ги във поднос
Когато поизстинаха и крема също ,в пош напълних крема и напълних всяко каноли.
Наредих в подходяща чиния и поръсих с пудра захар и отгоре какао/може и без какао,аз направих и двата вида/
Много вкусни станаха и гостите ги харесаха много!
Тези напълних с тирамису на д-р Йоткер
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар