ПРОДУКТИ
агнешко
1 голям бройлер (пиле)
масло
олио
червен пипер
сол
1ч.ч.-бира
ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме бройлера хубаво и го осоляваме отвътре и отвън.
Мажем обилно с червен пипер.
Шпиковаме с малко масло по бялото месо.
Агнешкото режем на порции и по същият начин третираме със сол и червен пипер.
Слагаме месата и бройлера в голяма тава .
Наливаме бирата и малко водичка.
Мажем с масло бройлера и месата отгоре.
Заливаме и с олио.
Завиваме с фолио за печене и оставяме да се пече първо докато заври на най силното и после намаляваме на 150 градуса за около 5ч.
Аз процедирам така когато правя печено:
Към 00ч . го слагам във фурната да заври на силно и намалявам на 150 градуса и оставям цяла нощ да се пече.
Става мозък неуписуемо вкусно и крехко.
Приготвила си чудесно семейно блюдо, точно като за уикенд, Зиче! Взимам си от всичко, обичам и агнешно, и пиленце обичам... от мен наздраве! :)
ОтговорИзтриванеМАРИЯ понеже едни не ядат агнешко други пиле та за това така приготвих но стана много хубаво и ароматно всичко.
ОтговорИзтриванеНаздраве и на теб!
Зиче, толкова хубава комбинация, която ухае чудесно!
ОтговорИзтриванеХубава вечер и наздраве!
Ех, че не си наблизо , Здравче! Все у вас щях да стоя:)
ОтговорИзтриванеТакива постни мръвки най обичам:)
ДАНИ и тези на които им миришело агнешкото ядоха като невидели:)))) Толкова вкусно пиле не са били яли...Но не знаеха че е пекано заедно с агнешкото и беше поело от аромата му.
ОтговорИзтриванеТа така аз ги работя онези дето не ядели това или онова:))))))
ТРАЯНЧЕ, ми ти си ми най наблизо бе мила ей го къде е Пловдив идвай.:)))
ОтговорИзтриванеЕхее,страхотно ястие,за всеки по нещо :))
ОтговорИзтриванебраво Здравче,направо си облизах пръстите без да съм го опитала даже
прегръдки мила и прекрасна неделя
Зиче, какви комбинации правиш - вкусни!!! За какъв вкус говорим тук... Страхотна си, Зиче, страхотна! Аз съм в еуфория, а у вас не знам как е:)
ОтговорИзтриванеЧудесно меню Зиче!
ОтговорИзтриванеДа няма някакъв празник и вас, та такава вкусна гозба си приготвила?
Пожелавам ви чудесна неделя!
Мария ,наистина беше много вкусно чак се учудих и аз че стана по хубаво от това да се пекат поотделно.
ОтговорИзтриванеБомбонче, ами нямаше как да пека по отделно и двете и реших да ги сложа заедно и не сбърках защото стана невероятно вкусно наистина.
ОтговорИзтриванеМЪХЧЕ,това е от Великден печено но нямах време да го публикувам та чак сега го пускам:)))
ОтговорИзтриванеЧудесно е станало печеното, и аз така харесвам, бавно, на слабо! Поздрави и хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеОхххх ,направо ме разстреля с тази тава :))...много вкусно бе ,Зичееее ....мигар е за хора със слаби нерви тук :))...!!!
ОтговорИзтриване